Cvijić čeka da splasne otok

Na pregledima koji su u nedjelju veče i juče obavljeni u Podgorici, ustanovljeno je da Cvijić najvjerovatnije nije obnovila povredu ligamenata lijevog koljena
71 pregleda 0 komentar(a)
Cvijić, Foto: Savo Prelević
Cvijić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2012. 08:03h

Izgleda da povreda Dragane Cvijić, ipak, nije toliko ozbiljna koliko se u prvi mah učinilo. Na pregledima koji su u nedjelju veče i juče obavljeni u Podgorici, ustanovljeno je da djevojka koja 15. marta puni 22 godine najvjerovatnije nije obnovila povredu ligamenata lijevog koljena.

Ali, konačna težina povrede znaće se za nekoliko dana, kada joj splasne otok. Cvijićeva je sinoć otputovala u Beograd, gdje je obavila pregled magnetnom rezonancom, ali otok remeti konačnu dijagnozu. Zbog toga će se pregled ponoviti u narednih nekoliko dana...

Kružna napadačica Budućnosti je u 37. minutu utakmice sa Mecom pala i uhvatila se za lijevo koljeno, što je izazvalo zebnju kod svih u podgoričkom taboru. Naime, srpska reprezentativka je u oktobru 2010. operisala upravo to koljeno, zbog čega je pauzirala gotovo godinu.

U međuvremenu je iz Krima stigla u Podgoricu, a od početka sezone pokazuje da je pravo pojačanje. Šta više, učinila je da se odsustvo povrijeđene Ane Đokić praktično i ne osjeti, jer je Budućnost sa njom kao jedinim pivotom (malo je u igru ulazila Suzana Lazović) upisala četiri od pet pobjeda u glavnoj fazi Lige šampiona.

Ukoliko, ipak, Cvijićeva bude morala duže da odsustvuje sa terena, Budućnost ima nekoliko opcija. Prva je da se Dragan Adžić osloni na Đokićevu, koja se oporavlja od povrede lista i tek treba da se vrati u pravi ritam, i Lazovićevu, iako ona nakon operacije diskusa još nije dostigla idealnu formu.

Druga je da, kao nekada, Ana Radović zaigra na crti, a treća (a možda i prva) da se za pozajmice iz mađarskog Erda vrati Sara Vukčević.

Bonus video: