Budućnost savladala Mec i obezbijedila prvo mjesto u grupi

Slavlje zbog pobjede pokvario je detalj iz 36. minuta - Dragana Cvijić je nakon duela sa odbranom Meca pala i uhvatila se za lijevo koljeno, koje je operisala u oktobru 2010.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 20:04h

Dilema nije bilo, rukometašice Budućnosti lako su izašle na kraj sa Mecom, upisale petu pobjedu u glavnoj fazi Lige šampiona i osigurale prvo mjesto u grupi 2.

Sada na miru mogu da čekaju rasplet u grupi 1, u kojoj čak tri ekipe - Midtjiland, Larvik i Ićako - imaju realne šanse da se domognu druge pozicije i izađu na megdan Podgoričankama.

U duelu prvaka Crne Gore i Francuske pobjednik se praktično unaprijed znao, a definitivno je potvrđen do 25. minuta - odličnom odbranom i efikasnim napadom, Budućnost je povećavala razliku do velikih plus osam (14:6).

Tek tada su izabranice Dragana Adžića dozvolile protivnicama da uhvate malo vazduha i sa tri gola priđu na 14:9.

Na početku drugog dijela, opet su „plave” ubacile u veću brzinu i na isteku 35. minuta, golom Radmile Miljanić, stigle do rekordnih devet pogodaka prednosti (20:11).

Očekivao se debakl Francuskinja, ali od njega nije bilo ništa, naprotiv.

Serijom 7:1, tokom koje se povrijedila Dragana Cvijić, Mec je prišao na 21:18, a na 22:19 imao idealnu priliku da potpuno vrati neizvjesnost - Marion Limal je pogodila stativu, lopta se odbila do desnog krila Hursvaili Lusijano, koja je umjesto potpuno prazne mreže zatresla okvir gola!

To je bio kraj uzbuđenja, Budućnost je opet potpuno preuzela kontrolu i trećim golom Ane Radović u 53. minutu stigla do plus šest (28:22).

Adžić je do kraja mogao da ukaže šansu i Marini Vukčević, Adrijani Cakalije i Eleni Gjorgijevskoj, pa je svih 16 igračica makar minut provelo na terenu...

"Dobro smo ušle u meč, ali se u drugom poluvremenu osjetio umor, jer smo ove sedmice imale pripreme za polufinale. Drago mi je da smo trijumfovale i opravdale dolazak publike, koja zbog nevremena nije mogla da dođe na naš prethodni meč. Nadam se samo da Cvijić nije ozbiljnije povrijeđena, te da će Đokić biti spremna za polufinale", naglasila je Suzana Lazović, koja je postigla posljednji gol za Budućnost.

Budućnost - Mec 32:26 (15:9)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 3.300. Sudije: Kroloke i Kristijansen (Danska). Sedmerci: Budućnost 5 (3), Mec 5 (4). Isključenja: Budućnost 10, Mec 2 minuta.

Budućnost: VOLTERING (15 odbrana i sedmerac), Barjaktarović, Vukčević, MILJANIĆ 5, Radović 3, A. BULATOVIĆ 3, SAVIĆ 2, POPOVIĆ 9 (2), Cakalije, K. BULATOVIĆ 7 (1), CVIJIĆ 2, Mehmedović, Gjorgijevska, Knežević, Lazović 1.

Mec: Gloze (tri odbrane), LEJNO (šest odbrana i sedmerac), MENDI 6, KAMTO-NJITAM 1, PRUDOM 2, Limal 4, Broh 2, Ringajen, ANDRJUŠINA 1, Čaki, OGNJENOVIĆ 2 (2), LUSIJANO 1, Liščević 7 (2).

Povreda Cvijić pokvarila slavlje

Slavlje zbog pobjede pokvario je detalj iz 36. minuta - Dragana Cvijić je nakon duela sa odbranom Meca pala i uhvatila se za lijevo koljeno.

Strah je odmah zahvatio sve na klupi Budućnosti, jer je djevojka koja za 10 dana puni 22 godine u oktobru 2010. operisala ligamente baš tog koljena.

"Vjerujem da povreda neće biti ozbiljnije prirode. Više ćemo znati u narednih nekoliko dana", istakao je Dragan Adžić.

Deset minuta nakon stamenog pivota, sa terena je iznesena i Radmila Miljanić.

"Nju je samo uhvatio grč, nije ništa ozbiljno", zaključio je Adžić.

Galerija

Bonus video: