Budućnost želi da nastavi seriju

"Želimo da još jednom potvrdimo sve ove dobre rezultate, da nastavimo pobjednički niz, jer je to i te kako važno i zbog našeg samopouzdanja", poručuje Dijana Jovetić.
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Klara Voltering, Foto: Www.eurohandball.com
Rukometašice Budućnosti, Klara Voltering, Foto: Www.eurohandball.com
Ažurirano: 04.03.2012. 08:58h

Iako su već nakon četiri kola i teoretski osigurale nastup u osmom polufinalu Lige šampiona u klupskoj istoriji, rukometašicama Budućnosti ne fali motiva.

Pred večerašnji okršaj sa Mecom (početak u 19 časova), djevojke koje igraju u plavo-bijelim dresovima imaju jasnu želju - da nastave pobjednički niz i tako i definitivno osiguraju prvo mjesto u grupi 2. I, naravno, da se oduže za podršku navijačima, a to se pogotovo odnosi na onih 800 koji su došli da ih podrže protiv Krima, kada je Podgoricu „paralizovao” snijeg.

"Sigurno je da imamo motiva. Igramo pred svojom publikom, hoćemo da joj podarimo pobjedu. Želimo da još jednom potvrdimo sve ove dobre rezultate, da nastavimo pobjednički niz, jer je to i te kako važno i zbog našeg samopouzdanja", poručuje Dijana Jovetić.

Hrvatska reprezentativka, koja je do ljeta nosila prezime Golubić, kada se udala za sadašnjeg rukometaša Lovćena Marka Jovetića, naglašava da je nisu iznenadila sva četiri trijumfa u glavnoj fazi Lige šampiona.

"Dobro smo trenirale, odlično se pripremile i očekivale smo sve ove pobjede. Možda je i nas same iznenadila razlika u pojedinim mečevima, ali pobjede nisu. Recept je do sada bio dobar - odbrana je bila glavna, od nje je sve polazilo, mada je i napad bio dobar. Samo da tako nastavimo..."

Iako su slavile u Mecu, Podgoričanke su svjesne da ih večeras ne čeka nimalo lak zadatak.

"Očekuje nas dosta teška utakmica. Cijele sedmice smo se pripremale za ono što nas čeka u narednom periodu, jako smo trenirale, zbog čega ćemo biti malo „teške”, napominje odlično desno krilo.

Već večeras mogao bi da bude poznat rival u polufinalu - ukoliko Larvik i Đer opravdaju uloge favorita, Norvežanke će osigurati 2. mjesto u grupi 1.

"Utakmice sa Mecom i Olkimom će nam poslužiti da se što bolje pripremimo za polufinale. Još je rano da razmišljamo o eventualnom protivniku, iako će to gotovo sigurno biti Larvik. Imaćemo kada da mislimo o tome, najvažnije je ovo što je sada pred nama", zaključila je Jovetićeva.

Bonus video: