Lazarov produžio ugovor sa Atletikom do 2014.

Jedan od najboljih svjetskih klubova Kiril Lazarov (31) produžio je ugovor sa španskim Atletikom iz Madrida, vicešampionom Asobal lige, do 2014. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 10:53h

Jedan od najboljih svjetskih klubova Kiril Lazarov (31) produžio je ugovor sa španskim Atletikom iz Madrida, vicešampionom Asobal lige, do 2014. godine.

Kapiten makedonske reprezentacije koja je nedavno na Evropskom prvenstvu u Srbiji bila najprijatnije iznenađenje, osvojivši odlično peto mjesto, u nekadašnji Siudad Real je stigao 2010. godine.

"Nisam imao nikakve dileme oko produženja ugovora. Srećan sam i zahvaljujem predsjedniku i treneru na povjerenju koje su mi pokazali. Ovaj mi je klub kao porodica", kazao je odlični desni bek, nekadašnji igrač Pelistera, Zagreba i mađarskog Vesprema.

Pregovori dvije strane odužili su se više od očekivanog zbog nastupa Lazarova na EP, na kojem je bio najbolji strijelac, kada je ušao je u rukometnu istoriju kao najbolji strijelac evropskih prvenstava sa ukupno 61 golom, oborivši rekord Islanđanina Olafura Stefansona sa EP 2002. kada je postigao 58 golova. Kako nabodi španski As, Lazarov je nakon toga dobio nekoliko dobrih ponuda, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u Madridu.

"Ovo je iveoma važan dan za klub. Produženje suradnje sa Lazarovim potvrđuje da naš projekat ide u dobrom smjeru", kazao je direktor Atletika Luis Migel Lopez.

Lazarov je prije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj postigao 92 gola, što je najbolji učinak u istoriji ovih prvenstava, a u dva navrata je bio i najbolji strijelac Lige šampiona.

Bonus video: