Lovćen protiv Berana, Rudar sa Mojkovcem

S obzirom da se za kup takmičenje prijavilo samo šest klubova, voljom žrijeba u četvrtfinalu su slobodni Sutjeska i Budvanska rivijera.
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2012. 13:04h

Rukometaši Lovćena odbranu trofeja u Kupu Crne Gore počeće u četvrtfinalu protiv Berana, odlučeno je na današnjem žrijebu u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore.

U drugom četvrtfinalu sastaju se aktuelni šampion Mojkovac i Rudar.

Mojkovac i Berane će biti domaćini četvrtfinala, u kojima se igra jedan meč.

S obzirom da se za kup takmičenje prijavilo svega šest klubova, i to samo prvoligaških, iako je shodno članu 2. Propozicija za kup takmičenja za 2012. godinu (koje su usvojene 10. februara na sjednici Upravnog odbora RSCG) učešće svih registrovanih klubova obavezno, voljom žrijeba u četvrtfinalu su slobodni Sutjeska i Budvanska rivijera.

Žrijebom je, takođe, odlučeno da će Sutjeska u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Berana i Lovćena, dok će rival Budvanske rivijere biti uspješniji iz susreta Mojkovac - Rudar.

Kalendarom takmičenja su određena dva termina za četvrtfinale, u kojima se mogu igrati četvrtfinalni dueli (jedna utakmica) - 21. i 30. mart.

Istina, postoji mogućnost, ako se Beranci saglase, uz dozvolu komisije za kup takmičenje, da Lovćen, kako je najavio sportski direktor Cetinjana Željko-Ziko Petričević, bude domaćin u četvrtfinalu, prilikom prvenstvenog meča dva tima na Cetinju. U svakom slučaju, Lovćen će meč sa Berancima uskladiti sa kalendarom SEHA lige.

Danas su žrijebani su i parovi polufinala Kupa za dame, u kojima će se sastati Nikšić - Biseri, odnosno Budućnost – Luna-Autoreks. Ti mečevi će biti odigrani u terminima koje dogovore klubovi.

Finalni turnir Kupa na programu je 20. i 21. maja, kada će se igrati polufinalni dueli muškog, te finalni mečevi muškog i ženskog Kupa.

Trofej u Kupu brane rukometašice Budućnosti i rukometaši Lovćena.

Žrijebom je rukovodio predsjednik komisije za takmičenje Emir Bešlija uz prisustvo drugog člana komisije Milorada Vujoševića, te generalnog sekretara RSCG Predraga Pavićevića i direktora muških reprezentacija Blaža Lisičića.

Od muških klubova žrijebu su prisustvovali predstavnici Lovćena (Željko Petričević, Mojkovca (Veselin Savić, Brano Braunović), Sutjeske (Božidar Mušikić), Budvanske rivijere (Draško Vukadinović) i Berana (Marko Vukelj).

Bonus video: