Radičević: Finale protiv Budućnosti bi bilo idealno

Jovanka, dijete Budućnosti, prošlog ljeta je u Đer stigla kao zamjena za Slovakinju Mravikovu i već u pripremnom periodu je postala jedna od glavnih uzdanica tima i miljenica navijača.
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2012. 08:58h

Crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, bivše desno krilo Budućnosti, u intervjuu za sajt Evropske rukometne federacije je izjavila da bi joj se ostvario san kada bi pred vjernim navijačima Đera osvojila titulu prvaka Evrope.

Od prošlog ljeta članica mađarskog šampiona, jednog od glavnih favorita za titulu, kazala je da je to cilj kojem teži „svakog dana sa svojim saigračicama”, ali je izrazila i još jednu želju.

"Idealno bi bilo kada bismo u finalu igrali protiv Budućnosti", kazala je 25-godišnja Radičević, koja je u proteklih 10 utakmica Đera u Ligi šampiona postigla 45 golova, odnosno 4,5 prosječno po meču.

Jovanka, dijete Budućnosti, prošlog ljeta je u Đer stigla kao zamjena za Slovakinju Katarinu Mravikovu i već u pripremnom periodu je postala jedna od glavnih uzdanica tima i miljenica navijača.

"Veoma sam zadovoljna svojim učinkom, radom i minutažom. Takođe, zadovoljna sam novim trenerom Karl Erikom Bonom i njegovim načinom pripreme važnih utakmica. Sve to mi daje dodatni podsticaj. Od njegovog dolaska ekipa je nekako drugačija. Lično osjećam više slobode i samopouzdanja pod vođstvom Karl Erika. On je veoma dobra osoba, pravi rukometni ekspert, njegovi treninzi su sjajni, svaki put možemo da naučimo nešto novo. Sve je ukupno pozitivnije od njegovog dolaska", dodaje Radičević.

Đer je, kao i Budućnost, bez poraza u Glavnoj rundi, sa sve četiri pobjede. Mađarice su dva puta savladale danski Mitjiland, po jednom Ićako (u gostima) i ubjedljivo Larvik, šampiona Evrope, kod kuće (31:22). Đer je, tako, već u polufinalu.

"Naravno da sam zadovoljna,veliko je zadovoljstvo biti među četiri najbolje ekipe, i to dva kola prije kraja. Bez obzira na to, posljednja dva meča (sa Ićakom kod kuće i Larvikom u gostima) odigraćemo ozbiljno sa namjerom da zabilježimo pobjede", kaže popularna Joka.

Strastven način proslavljanja gola Jovanke Radičević zapao je za oko čitavoj rukometnoj Evropi...

"Uživam uvijek kad postižem golove, ali i kad asistiram saigračicama i kad tu radost onda podijelim sa publikom, koju želim da držim budnom svih 60 minuta, jer su navijači važni za moje samopouzdanje", zaključila je Jovanka, uz napomenu da se u Đeru osjeća kao kod kuće, jer je odlično prihvaćena od svih u klubu.

Galerija

Bonus video: