Metalurg u posljednjoj sekundi do pobjede na Cetinju

Golom Mirkulovskog u posljednjem sekundu meča, rukometaši Metalurga savladali su večeras na Cetinju ekipu Lovćena 21:20 (9:11).
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2012. 19:05h

Ekipi Metalurga bilo je potrebno sedam igrača u polju, da bi u posljednjoj sekundi uspjeli da savladaju Lovćen na Cetinju (21:20). Lino Červar, trener šampiona Makedonije, u posljednjem napadu, za koji su gosti imali sedam sekundi, izveo je golmana i sedmog igrača u polju, i ta brojčana prednost je omogućila Mirkulovskom da uz zvuk sirene donese Metalurgu pobjedu i tri boda.

“Moram da čestitam i Lovćenu na pruženoj partiji, i mojim igračima na odličnoj igri. Lovćen je mnogo napredovao, pa smo večeras vidijeli odličnu utakmicu. Cetinjani su fenomenalno odigrali odbranu, bili su agresivni, čak mogu da kažem, da su nas i iznenadili svojom igrom. Slažem se da smo večeras dobili na sreću, i da je ta srećna okolnost u jednom trenutku mogla da se nađe na drugoj strani”, iskren je nakon meča bio Lino Červer.

Lovćen je, tako, ostao bez bodova u meču u kojem je skoro svih 60 minuta imao prednost protiv ekipe koja je izborila plasman u osminu finala Lige šampiona. Falilo je samo malo više sreće da se makar izvuče remi, iako su po prikazanoj igri izabranici Pera Miloševića mogli i do pobjede...

“Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na odličnoj igri. Meni je drago što je naša ekipa protiv ovakvog sastava Metalurga igrala na jednu loptu. Ipak, moram da kažem da smo imali veliki hendikep, jer nam se u 15. minutu povrijedio Goran Lasica, koji je stub naše igre i odbrane. Mislim da su to Makedonci odlično iskoristili, i još nekoliko naših grešaka i na kraju došli do pobjede”, bio je komentar Zorana Abramovića, pomoćnog trenera Lovćena.

Cetinjani su krenuli odlično, sigurno u odbrani i agresivno u napadu i poveli 5:1. Koliko Makedonci nijesu imali rješenja za odbranu domaćina, najbolje svjedoči podatak da su za 14 minuta dali samo dva gola. Sredinom poluvremena peh za domaćina, jer se povrijedio lijevi bek Goran Lasica, što se automatski odrazilo na odbranu. Ipak, Lovćen je čitavo vrijeme držao prednost, tako da su u 26. minutu imali i najveću prednost od pet golova (11:6), ali su na odmoru imali dva gola prednosti.

“Borili smo se do posljednje sekunde i pružili odličnu partiju. Na kraju nijesmo imali sreće, ali to ne treba da nas obeshrabri. Idemo dalje, mi znamo ša je naš cilj, očekuju nas nove utakmice, I treba da se okrenemo njima”, kazao je srednji bek Cetinjana Marko Jovetić

I drugo poluvrijeme Cetinjani su krenulu agresivno. Međutim, u 42. minutu Metalurg stiže do prvog izjednačenja (15:15), a minut kasnije i do prvog vođstva (16:15). Do kraja meča igralo se, praktično, gol za gol, a gosti su u srećnijoj završnici stigli do 11. pobjede u Ligi. Lovćen je doživio deveti poraz, ali je odigrao jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme, pa je publika uživala u odličnom rukometnom spektaklu.

“Znali smo da nas čeka teško gostovanje. Lovćen je cijelo vrijeme vršio pritisak na našu odbranu, i nije nam bilo ni malo lako. Ipak, na kraju smo imali više sreće i došli do pobjede”, riječi su Žarka Markovića, crnogorskog reprezentativca u redovima Metalurga.

Lovćen- Metalurg 20:21 (11:9)

Cetinje - Sala: SRC “Lovćen”. Gledalaca: oko 700. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatska). Sedmerci: Lovćen 1 (1), Metalurg 5 (4). Isključenja: Lovćen 10, Metalurg 4 minuta.

Lovćen: Abramović (četiri odbrane i sedmerac), Simić (šest odbrana), Lipovina, Jovetić 2, Kaluđerović, I. Marković 5 (4), F. Popović, Pejović, Drašković 6, Radović 2, M. Popović, Latković, Perišić 3, Lasica 1, Grbović 1, N. Marković.

Metalurg: Stanić, Mitrevski, Angelov (14 odbrana), Dimovski 1 (1), Mađovski, Marković 4 (3), Naumovski 2, Georgijevski 1, Manskov 2, Mirkulovski 4, Markovski 1, Mojsoski 1, Stoilov 3, Stojčevski, Jonovski 2, Alušovski.

Bonus video: