Budućnost u osmom polufinalu Lige šampiona

Žrtva Podgoričanki, kao i prije 12 dana u "Morači", bio je Krim, koji je u "Stožicama" poražen sa 27:26
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2012. 19:22h

Trećom pobjedom u gostima, a četvrtom u isto toliko utakmica u glavnoj fazi, rukometašice Budućnosti su ostvarile cilj - najtrofejniji crnogorski klub osmi put će igrati u polufinalu Lige šampiona. Ako Maja Savić i drugarice nastave da igraju kao u prethodnih 20-ak dana, san svih generacija podgoričkog kluba biće blizu ostvarenja. A on se zna - finale!

Meč u gotovo praznoj dvorani „Stožice” nije bio ni izbliza uzbudljiv koliko bi moglo da se zaključi po konačnom rezultatu (27:26). Savić je u prvih 120 sekundi postigla dva gola i nagovijestila konačni epilog. Već u 10. minutu bilo je plus tri (5:2), nakon prvog pogotka Bojane Popović, a pri rezultatu 7:4 Dragana Cvijić i Radmila Miljanić nisu iskoristile tri šanse da povise razliku.

Tada se, međutim, vidjelo koliko su izabranice Dragana Adžića psihički stabilne - umjesto da potonu, počele su da igraju još oštrije i bolje u odbrani, a onda sa dva pogotka u 19. minutu (prvi dala Cvijić nakon sjajne akcije cijelog tima i asistencije Katarine Bulatović, drugi iz kontre Milene Knežević) stigle do 9:4.

Pobjednik je već tada mogao da se nasluti, a sve je praktično bilo riješeno u 24. minutu, kada je Savićeva zaključila seriju 3:0 za ogromnih 12:5. Sedam golova razlike bilo je i u 32. minutu kada je Cvijić povisila na 16:9.

Tada je sadašnji trener Krima, a bivši strateg Budućnosti Tone Tiselj izvukao iz igre prva tri beka Andreu Penezić, Goricu Aćimović i Kristinu Franić, a na teren poslao Barbaru Lazović (eks Varlec), Alju Janković i Maju Šon. To je dalo rezultat, jer su domaće prišle na 17:14, ali je i nekadašnji Tiseljev pomoćnik imao spreman odgovor - Adžić je umjesto izmorene Voltering između stativa poslao Sonju Barjaktarović, koja je sa nekoliko odbrana donijela mir ekipi. I ubrzo je opet bilo plus sedam, pošto je Cvijićeva početkom 49. minuta pogodila za 24:17.

Probuđena Penezićeva, koja je prvi od svojih sedam golova postigla nakon 36 minuta i 23 sekunde igre, u finišu je omogućila svom timu da makar priprijeti. Ali, dilema nije bilo, pogotovo kada je Bulatovićeva svojim petim pogotkom, a prvim nakon velikog odmora, dva minuta i 27 sekundi prije kraja povisila na 27:23. Krim je preko Penezić, Lazović i Alje Koren do kraja samo izborio častan poraz...

Krim - Budućnost 26:27 (9:14)

Ljubljana - Dvorana „Stožice”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Krim 2 (2), Budućnost 4 (2). Isključenja: Krim 8, Budućnost 12 minuta. Crveni karton: Cvijić (Budućnost) u 60. minutu (3X2).

Krim: Grubišić (osam odbrana i sedmerac), Stefanišin (četiri odbrane), Šoberl, Guberinić, Mavsar 4 (1), Šon 1, Šerić 1, Bodnjeva 2, Lazović 5, Bile-Hansen, Koren 3, Janković, Gregorc, Penezić 7 (1), Franić 1, Aćimović 2.

Budućnost: Voltering (šest odbrana), Barjaktarović (pet odbrana), Vukčević, Miljanić 3, Radović, A. Bulatović, Savić 4, Jovetić 2, Popović 6 (2), Cakalije, K. Bulatović 5, Cvijić 5, Mehmedović 1, Gjorgijevska, Knežević 1, Lazović.

Bonus video: