Đukanović: A đe tebe nađoše Lisičiću

„Što se tiče vaše tvrdnje da još uvijek čistite iza mene, mogu da vam poručim da ćete cijeloga života čistiti iza ovakvih kao što sam ja i da ti je tvoj šef našao pravo mjesto“
124 pregleda 0 komentar(a)
Goran Đukanović, Foto: Savo Prelević
Goran Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2012. 17:41h

Povodom reagovanja Blaža Lisičića, potpredsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, na intervju Gorana Đukanovića Televiziji „Vijesti“, ponovo se oglasio bivši proslavljeni reprezentativac Crne Gore i potpredsjednik UO RSCG u mandatu prethodnog predsjednika Miodraga Ivanovića.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

„Znajući za tvoju „hrabrost i srčanost“ iz igračkih dana pozitivno si me iznenadio saopštenjem koje ste sročili ti i tvoj mentor.

Sa toliko argumenata i hrabrosti krenuti na svog bivšeg kapitena, kojem si „vazda bio na usluzi„, moram priznati da je muški.

„Tražeći me kroz publiku i sami ste pokazali ko je sujetan. Opet ste ti i tvoj mentor zaboravili da su najveći uspjesi seniorske reprezentacije napravljeni kad sam ja bio kapiten i da mojim odlaskom počinju dani „lijepe atmosfere i dobrih rezultata“. Ali, tako ti je to moj Baki, „kad mačka nema, miševi kolo vode“.

„A što se Lisičiću tiče vaše tvrdnje da još uvijek čistite iza mene, mogu da vam poručim da ćete cijeloga života čistiti iza ovakvih kao što sam ja, i da ti je tvoj šef našao pravo mjesto“.

„Ne bih vam pridavao toliko važnosti da niste pomenuli ljudskost i moral koji su za vas misaona imenica. Nisi smio dozvoliti sebi da kada se sretnemo kao stari saigrači stojiš mirno i kažeš „Oprosti Đuka legendo, nisam ja tako mislio nego su mi dali da potpišem“.

„Da mijenjam odnos prema pravim sportistima i sportskim radnicima nemam namjeru, jer im se uvijek obraćam sa velikim poštovanjem za sve što rade za crnogorski sport. Zašto ne mogu tu da Vas pronađem, ja nisam kriv“.

„Ja ću moj Baki uvijek imati svoje mišljenje, sviđalo se to Vama ili ne“.

„Pravdati se da zbog vaše procjene kvaliteta takmičenja naša najperspektivnija djeca i budućnost Crnogorskog rukometa ne učestvuju na tako velikom takmičenju, je u najmanju ruku podlo i neljudski. Tako, da vam opet skrećem pažnju da se ne igrate sa sportskim sudbinama naše djece“.

A koliko poznajem rukomet i o mom doprinosu rukometu u Crnoj Gori, ni ti ni tvoj šef niste pravi sagovornici. Nadam se, kad vam saopštenja ovako dobro idu, da ćete ubrzo otvoriti i temu finansija, na što ću vam rado biti na usluzi“.

„Strah me samo da se ova priča o finansijama u Savezu ne oduži i da vi, moralne ljudske i sportske gromade, u međuvremenu ne nađete razlog da napustite Savez“, stoji u saopštenju koje je potpisao Goran Đukanović.

Bonus video: