Budućnost u Ljubljani za nastavak serije

"Ovo je velika šansa da i teoretski osiguramo polufinale. Dobile smo Krim kući, ne vidim razlog zašto ga ne bismo savladale i u Ljubljani", poručuje Dragana Cvijić.
0 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Boris Pejović
Dragana Cvijić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2012. 09:28h

Poslije spektakularne igre i pobjede nad Olkimom usred Vilčee, rukometašice Budućnosti nisu imale mnogo vremena ni za slavlje, ni za trening.

Čitav ponedjeljak su provele u putu, potom zbog štednje struje po jednom trenirale u utorak i srijedu, a već juče su morale da spakuju kofere i krenu put Ljubljane. U glavnom gradu Slovenije pokušaće da i teoretski osiguraju ono što je praktično već obezbijeđeno - mjesto u polufinalu Lige šampiona.

Rival je Krim, ekipa koju izabranice Dragana Adžića veoma dobro poznaju. U prvom meču su ih savladale sa 29:21, a i forma u kojoj su trenutno im daje za pravo da se nadaju četvrtom trijumfu u glavnoj fazi Lige šampiona.

"Ovo je velika šansa da i teoretski osiguramo polufinale. Dobile smo Krim kući, ne vidim razlog zašto ga ne bismo savladale i u Ljubljani", kratko i jasno poručuje Dragana Cvijić.

Stamena kružna napadačica je nosila dres slovenačkog šampiona do prošlog ljeta, tako da dobro zna kvalitete tima koji predvodi bivši trener Budućnosti, Tone Tiselj.

"Mislim da je ekipa bila kvalitetnija prošle sezone, jer smo bile na okupu tri godine. Krim sada tek gradi nešto što će da bude dobro za pola godine, možda ranije ili kasnije. Samo je pitanje kada".

U prvom meču u snijegom zavijanoj Podgorici, Budućnost se mučila pred 800 gledalaca koji su smogli snage da se probiju do „Morače”. Srećom, muke su trajale samo 30 minuta, jer je u nastavku na terenu postojao samo jedan tim, pa je na kraju ostvarena ubjedljiva pobjeda.

"Slabije smo ušle u tu utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo baš bezveze, nismo otvorile meč kako bi trebalo i dozvolile smo im da budu ravnopravne. U nastavku smo uradile ono što smo dogovarale i rezultat toga je bio onakav kakav smo i očekivale".

Da li je Budućnost stvarno u toliko dobroj formi koliko bi se moglo zaključiti po igri u Rumuniji, ili je Olkim podbacio u tom susretu?

"To je bila naša zasluga, jer smo se dobro spremale za tu utakmicu. Očekivale smo veliki otpor Olkima zbog čega smo trenirale i radile jako dobro, kako bismo odgovorile na najbolji mogući način na svaki njihov napad, na svaku njihovu odbranu. To se isplatilo, jer su se Rumunke na kraju predale, vidjele su da ne mogu da se bore sa nama. Možda im nije bio dan, ali mi smo tada odigrale mnogo dobro i u odbrani i u napadu. Neka se to ponovi na svakoj narednoj utakmici", zaključila je Cvijićeva.

U avionu koji je sa podgoričkom aerodroma krenuo ka ljubljanskom Brniku nije bilo samo Ane Đokić, koja se još nije oporavila od povrede lista.

Bonus video: