Lisičić: Goran Đukanović pokazao da ne želi dobro rukometu

„Preporučujem kritičaru i „poznavaocu“ rukometa da se izdigne iznad ličnih i drugih interesa i promijeni svoj odnos prema sportu i sportistima“, kaže Lisičić
239 pregleda 0 komentar(a)
Lisičić, Foto: Zoran Đurić
Lisičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.02.2012. 12:50h

Povodom istupa prvog kapitena crnogorske rukometne reprezentacije Gorana Đukanovića na TV "Vijesti" o neodlasku kadeta na Mediteransko prvenstvo, reagovao je potpredsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Blažo Lisičić, koji je ujedno i direktor svih muških reprezentacija.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

„Povodom objavljivanja u medijima kritika Rukometnom savezu od bivšeg potpredsjednika UO RSCG želim radi istine i javnosti istaći da je kritika neargumentovana i neistinita, upućena radi lične sujete, s ciljem da umanji uspjeh i poremeti atmosferu u reprezentaciji“.

„Bivši član UO RSCG, imao je šansu da dokaže sve svoje sposobnosti u organizaciji i razvoju muškog rukometa. Njegovih rezultata smo svi svjedoci da i nakon šest mjeseci na mjestu potpresjednika za muški rukomet još čistimo za njim kada je u pitanju muški rukomet. Otkazi igrača iz svih selekcija i dugovi nakon njegovog odlaska“.

„Zašto se nije osvrnuo na činjenicu da nakon njegovog odlaska iz RSCG svaki reprezentativac je na raspolaganju selektoru? Zašto nije pohvalio uspjeh u kvalifikacijama za baraž? Zašto on, kao veliki „prijatelj“ crnogorskog rukometa, nije došao ni na jednu utakmicu crnogorske reprezentacije u prethodnim kvalifikacijama? Zašto ne pominje uspjeh, prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu za pionire? Zašto ne pominje stanje u reprezentaciji i u muškom rukometu koje je ostalo nakon njega, kao osobe koja je bila zadužena za isti“.

„Što se tiče otkaza muške kadetske reprezentacije, budžet Saveza je nedovoljan da pokrije sve aktivnosti, zbog toga smo se odlučili da otkažemo dvije manifestacije ove sezone, Mediteransko muško kadetsko i žensko Otvoreno prvenstvo Evrope, takođe u kadetskom uzrastu“.

„Razlog nije samo finansijski, već i zbog vanrednog stanja u Crnoj Gori, nemogućnosti organizovanja priprema, kao i otkaza Francuske, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, čime ovo takmičene gubi na kvalitetu“.

„Nama u Rukometnom savezu Crne Gore je svaka pomoć koja je u cilju razvoja rukometa dobrodošla, a ne maliciozni komentari nekih dokazanih „sportista“ i „sportskih radnika“ koji sebe predstavljaju kroz blaćenje i omalovažavanje drugih, a ne kroz svoje kvalitete, kako sportske tako i ljudske“.

„Goran Đukanović je svojom izjavom datoj TV „Vijesti“ samo pokazao koliko on ne želi dobro rukometu u Crnoj Gori, već neke objektivne stvari koje su se desile koristi u svoju ličnu promociju, koju će svi poznavaoci rukometa u Crnoj Gori prepoznati kao negativnu“.

„Toliko o argumentima kojih je G-din Đukanović svjestan, a samim tim, preporučujem kritičaru i „poznavaocu“ rukometa da se izdigne iznad ličnih i drugih interesa i promijeni svoj odnos prema sportu i sportistima“, piše u saopštenju koje je potpisao Lisičić.

Bonus video: