Kakva potvrda moći: Budućnost pregazila Olkim

Blistale su Bojana Popović sa devet i Katarina Bulatović sa osam golova, ali je centralna figura utakmice bila Klara Voltering, koja je za 50 minuta zaustavila 18 šuteva i dva sedmerca!
54 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Klara Voltering, Foto: Www.eurohandball.com
Rukometašice Budućnosti, Klara Voltering, Foto: Www.eurohandball.com
Ažurirano: 19.02.2012. 17:52h

Kakva moć! U derbiju 3. kola grupe 2 glavne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnosti su usred Rimniku Vlčee pregazile jednog od glavnih favorita za titulu Olkim i slavile sa nestvarnih 34:24!

Podgoričanke su tako praktično osigurale osmo učešće u polufinalu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja i uputile jasnu poruku ostatku Evrope - da ih zanima samo plasman u prvo finale Lige šampiona. A sa ovakvim izdanjima, ni titula nije nedostižna. Naprotiv.

U igri tima Dragana Adžića sve je funkcionisalo besprekorno. Odbrana, na čelu sa nevjerovatnom Klarom Voltering, bila je perfektna, napad lucidan, brz, šutevi precizni, pa je Radu Voina mogao samo da se hvata za glavu.

O njegovom očaju najbolje su govorile izmjene - meč je na golu počela legendarna Luminica Dinu, potom je ušla Sanela Knezović, a poluvrijeme je završila Talida Tolnai. U nastavku su između stativa opet bile Dinu i Knezović, ali ništa nije moglo da zaustavi kaznenu ekspediciju iz Crne Gore.

Duel dvije najbolje ekipe grupe 2 opravdavao je epitet derbija samo u prvoj polovini prvog poluvremena. Predvođen raspucanom Turkinjom Jeliz Ozel i odličnom Marijom Jovanović, Olkim je uglavnom vodio i u 12. minutu prvi put stigao do plus dva (8:6).

Katarina Bulatović je svojim četvrtim golom smanjila na 8:7, a na isteku 15. minuta u listu strijelaca se upisala još neka igračica „plavih” osim nje i Bojane Popović - Maja Savić je srećno došla do lopte i izjednačila na 8:8. Ta dva pogotka bila su početak serije 8:1, koju je zaključila ljevoruka Bulatović za 14:9.

Uskoro je bilo i plus šest (17:11), a pitanje pobjednika je i definitivno riješeno na početku drugog dijela - Voltering je odbranila sedmerac Valentini Ardean-Elisej, a njene saigračice su dobile krila i sa šest vezanih golova u 38. minutu stigle do nevjerovatnih 24:13.

Tačno 15 minuta prije kraja, razlika je dostigla rekordnih plus 13 (28:15), kada je Ana Radović fenomenalno zatresla mrežu doskorašnje saigračice Sanele Knezović.

Adžić je ostatak utakmice iskoristio da odmori glavne igračice, a Voltering je izvukao iz igre u 50. minutu, nakon intervencije kakva se rijetko viđa - Adrijana Nekita je imala zicer, a reprezentativka Njemačke je panterskim skokom došla u skoro horizontalan položaj i nogom izbacila loptu u aut!

Do kraja je mrežu čuvala Sonja Barjaktarović, koja je odmah odbranila udarac svoje velike drugarice Mare Jovanović. Sakupila je ukupno tri odbrane, jednu manje od sva tri golmana Olkima za svih 60 minuta!

Olkim - Budućnost 24:34 (13:18)

Rimniku Vlčea - Dvorana „Trajan”. Gledalaca: 3.100. Sudije: Pedersen i Mortensen (Danska). Sedmerci: Olkim 4 (2), Budućnost 5 (5). Isključenja: Olkim 2, Budućnost 10 minuta.

Olkim: DINU (jedna odbrana), Tolnai (jedna odbrana), Knezović (dvije odbrane), Babeanu 1, Kurea 1, MANAGAROVA 1, Nekita 4, ARDEAN-ELISEJ 2 (2), Farkau, Meirošu 3, VETKOVA 3, KIRILA, JOVANOVIĆ 4, OZEL 4, Bradeanu, Vizitiu 1.

Budućnost: VOLTERING (18 odbrana i dva sedmerca), Barjaktarović (tri odbrane), Vukčević, MILJANIĆ 4, Radović 2, A. BULATOVIĆ 1, SAVIĆ 2, Jovetić 1, POPOVIĆ 9 (2), Cakalije, K. BULATOVIĆ 8 (2), CVIJIĆ 2, Mehmedović 2, Gjorgijevska 1, Knežević 2 (1), Lazović.

Bonus video: