Budućnost protiv Olkima: Motiv rješava rumunski rebus

"Jesmo rasterećene, ali znamo koliko bi nam značila pobjeda. Nismo imale mnogo vremena da se pripremimo zbog manjeg broja treninga, ali ne tražimo alibi", kaže Majda Mehmedović.
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2012. 08:28h

Gostovanja u Rimniku Vilčei postala su tradicija za rukometašice Budućnosti, baš kao i porazi od Olkima u bučnoj dvorani „Trajan”. Postoji, ipak, progresija koja ide na ruku timu Dragana Adžića - Rumunke su 9. novembra 2007. godine slavile sa 13 razlike (35:22), 15. marta 2009. bilo je plus devet (31:22), da bi Podgoričanke prije godinu i 13 dana imale šansu za remi, ali je Talida Tolnai šest sekundi prije kraja odbranila šut Bojane Popović i sačuvala pobjedu (21:20).

Ako bi se trend nastavio, Budućnost bi u današnjem meču (početak u 17 časova po našem, a 18 po lokalnom vremenu) ostvarila pobjedu kojom bi praktično osigurala nastup u osmom polufinalu Lige šampiona, a ujedno se i znatno približila prvom mjestu u grupi 2 glavne faze. Još samo kada bi u sportu sve bilo kao u matematici...

Dva velika boda moraju da se zarade na terenu koji je za mnoge neosvojiva tvrđava. Da stvar bude još teža, Budućnost nije u idealnoj formi zbog više razloga - zbog vanrednog stanja u Podgorici i štednje struje treniralo se samo jednom, i to preko dana, Ana Đokić je još van terena zbog rupture lista, a sitnije povrede muče Radmilu Miljanić (list), Suzanu Lazović (rame), Anu Radović (leđa) i Adrijanu Gabrijelu Cakalije (meniskus)... Taj kvartet će, ipak, biti u konkurenciji za okršaj sa timom Radua Voine.

"Nismo se adekvatno pripremili, jer smo odradili svega polovinu treninga koje smo planirali. Ali, nadam se da će motiv da konačno pobijedimo u Vilčei da prevlada, da će on da nas izdigne iznad svih tih problema", naglašava Adžić.

Budućnost je prvi poraz prošle sezone doživjela upravo u Vilčei, ali je tada odigrala prvi pravi meč nakon duge pauze. Sada je imala dva iskušenja u Ligi šampiona i upisala pobjede protiv Meca i Krima, ali je pitanje da li je u boljoj formi nego tada. Rumunke su, sa druge strane, sa Voinom dosta ozbiljnije nego kada ih je vodila Anja Andersen.

"Olkim je kvalitetniji ove godine, igra stabilnije, bolje nego tada. Da nije bilo ovih problema, sigurno je da bismo i mi bili u boljoj formi nego u prošlogodišnjoj utakmici. Očekujem, ipak, da odigramo bolje nego tada", zaključio je Adžić.

S obzirom na to da su trijumfom u Mecu i ubjedljivom pobjedom nad Krimom napravile veliki korak ka polufinalu, igračice Budućnosti mogu da igraju bez imperativa. Sada je važno samo da pobjeđuju u „Morači”, ali to ne znači da odustaju od borbe.

"Jesmo rasterećene, ali znamo koliko bi nam značila pobjeda. Nismo imale mnogo vremena da se pripremimo zbog manjeg broja treninga, ali ne tražimo alibi", kaže Majda Mehmedović.

Kakva je razlika između ovih i prošlosezonskih timova Budućnosti i Olkima i šta može da odluči?

"Drugačije su i naša i njihova ekipa. Mislim da je Olkim jači nego prošle, zbog čega moramo da odigramo jako dobro i u odbrani i u napadu. U igri Olkima se sve vrti oko bekova, Turkinja Ozel i naša Mara Jovanović su glavne. Vratila se i Dinu iz penzije, ali ne znam u kakvoj je formi nakon duge pauze. Vidjećemo na utakmici", poručila je 21-godišnja Baranka.

Utakmica u u Rimniku Vilčei počinje u 17 časova.

Bonus video: