Lovćen slavio u Ljubuškom

Izabranici Pera Miloševića savladali su večeras u Ljubuškom ekipu Izviđača 30:26 (19:14), u utakmici 17. kola.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 18:47h

Rukometaši Lovćena upisali su drugu pobjedu u gostima u SEHA ligi (prvu su ostvarili protiv Sutjeske), sedma ukupno u 15 odigranih utakmica – izabranici Pera Miloševića savladali su večeras u Ljubuškom ekipu Izviđača 30:26 (19:14), u utakmici 17. kola, i tako potvrdili primat u odnosu na ovog bosanskohercegovačkog predstavnika, koga su savladali i na Cetinju (27:19).

Domaćin je poveo samo na startu, 1:0 u 2. minutu, dok je ostatak meča protekao u potpunoj dominaciji gostiju, koji su najveću prednost imali u 48. minutu, kada su golom Gorana Lasice poveli 27:19…

Golom kapitena Igora Markovića, Cetinjani su prvu opipljiviju prednost imali u 8. minutu (6:3), ali je Izviđač, koliko-toliko, držao priključak do 24. minuta (12:14). Lovćen je serijom 5:0 u 29. minutu otišao na plus sedam (19:12), da bi domaćin taj zaostatak do odmora smanjio za dva gola.

U nastavku dileme nije bilo, vicešampion Crne Gore je vodio uglavnom od pet do sedam golova, do najveće prednosti od osam razlike na 12 minuta prije kraja. Izviđač je do kraja uspio samo da ublaži poraz…

“Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u odbrani. Svi smo zadovoljni pobjedom, i nadam se da hvatamo pravi ritam za mart, kada nas čekaju teške utakmice u domaćem prvenstvu i Kupu, pošto nam je prioritet dupla kruna. Međutim, važno je i da što bolje odigramo u Regionalnoj ligi, a svaka pobjeda predstavlja veliki uspjeh za nas, tako i ova. Ne smijemo poletjeti, očekuje nas zaostala utakmica u Beogradu sa Crvenom zvezdom, protiv koje treba da odigramo što bolje, a nakon toga nam dolazi Metalurg. Te utakmice treba da nam posluže da podižemo formu za nastavak domaćeg prvenstva”, kazao je “Vijestima” kapiten Cetinjana Igor Marković.

Najefikasniji u redovima Lovćena bio Marko Drašković sa osam golova iz 13 šuteva, Igor Marković je dodao šest (uz samo dva promašaja), a Nemanja Grbović četiri iz šest pokušaja. Golman Nebojša Simić je imao devet odbrana.

Kod domaćina istakli su se Dejan Malinović i Damir Delić sa po šest golova, a obojica su samo jednom bili neprecizni. Golman domaćin Benjamin Burić upisao je 13 odbrana.

Izviđač – Lovćen 26:30 (14:19)

Ljubuški – Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 400. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Izviđač 2 (2), Lovćen 2 (2). Isključenja: Izviđač 4, Lovćen 10 minuta.

Izviđač: B. Burić (13 odbrana), Tolić, Milićević, Milas, Malinović 6, Zeljić 3, Grbavac 1, S. Burić 1, Matić 1, Boras 2, Čuljak, Vegar 1, Ilić 2, Ereš, Tomić 3, Delić 6 (2).

Lovćen: Abramović, Simić (devet odbrana), Lipovina, Jovetić 3 (1), I. Marković 6 (1), Stanković, F. Popović, Pejović 1, Drašković 8, Radović 2, M. Popović, Latković, Perišić 3, Lasica 3, Grbović 4, N. Marković.

Bonus video: