Voltering: Čekaju nas još četiri teške utakmice

"Naš primarni cilj je da gledamo svoj posao, i da mi obezbijedimo jedno od prva dva mjesta u polufinalu", kaže Voltering.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 12:51h

Sa ukupno 30 odbrana (17 protiv Meca, 13 protiv Krima), njemački golman Klara Voltering bila je jedna od najzaslužnijih za maksimalan start rukometašica Budućnosti u Glavnoj rundi Lige šampiona.

U razgovoru za sajt Evropske rukometne federacije, prva Njemica u istoriji podgoričkog kluba kaže da je Budućnost “srećom imala dobar start”, iako je protiv Meca u gostima (29:27) i sa Krimom u “Morači” (29:21) “imala dosta oscilacija u igri”.

“Ipak, odigrali smo na nivou koji je dovoljan da obje utakmice riješimo u našu korist. U svakom slučaju, sigurno je da imamo potencijal da igramo bolje”, kaže 28-godišnja Voltering.

Budućnost je odigrala slabo prvo poluvrijeme protiv Krima, koji je na odmoru vodio 14:13. U nastavku su, međutim, stvari došle na svoje mjesto, Podgoričanke su u nastavku dozvolile rivalu da postigne svega sedam golova, od čega tri u posljednjih šest minuta, kada je pobjednik bio odlučen. Kritike i savjeti Dragana Adžića na poluvremenu su, očigledno, dali rezultat.

“Na poluvremenu ja nikada nijesam u svlačionici, tako da ne mogu da kažem šta je trener kazao mojim saigračicama. Međutim, mislim da je svaka igračica znala da u drugom poluvremenu u odbrani moramo biti pokretljivije i agresivnije, kako bismo preko brzih kontri postizale neke lake golove. Boljom odbranom u nastavku sve je to funkcionisalo”, ističe Klara Voltering.

Na pitanje kako se uklopila u novu sredinu, Voltering kaže:

“Od samog dolaska u Podgoricu naišla sam na toplu dobrodošlicu čitave ekipe, i bez obzira na neke jezičke barijere saigračice su me dobro prihvatile. Lijepo mi je u Crnoj Gori, i dobijam puno podrške, koja je značajna za moje samopouzdanje. Naravno, dobra odbrana mi pomaže da dobro branim”.

Budućnost u nedjelju gostuje rumunskom Olkimu, koji, takođe, ima dvije pobjede na startu, zbog čega taj meč predstavlja borbu za prvo mjesto u grupi, pošto je jasno da su Budućnost i prvak Rumunije favoriti za prva dva mjesta i prolaz u polufinale.

“Rano je da govorimo o prvom mjestu u grupi. Pred nama su još četiri teške utakmice, i sve je još uvijek moguće. Zato sada razmišljam samo u prvoj narednoj utakmici”.

Njemački golman kaže da je saradnja sa šefom stručnog štaba Draganom Adžićem i trenerom golmana Vlatkom Đonovićem “sve bolja iz dana u dan”.

“Sad se bolje poznajemo i svako od nas zna kvalitete i nadležnosti druge strane. Naravno, navikavanje na novu sredinu je bilo teško u početku, jer sam ja prije toga igrala u istom klubu, Bajeru iz Leverkuzena punih 11 godina. U svakom slučaju, mislim da je igranje u inostranstvu predstavlja izazov za svakog sportistu”, kaže Klara.

Remijem Ićaka u Norveškoj protiv Larvika, situacija u drugoj grupi Glavne runde je nešto neizvjesnija. Đer je prvi sa četiri boda, drugi je Larvik sa tri, treći Ićako sa jednim bodom, dok je Midtjiland bez bodova.

“Svaka od tih ekipa je veoma kvalitetna, tako da očekujem tešku i neizvjesnu borbu do kraja u toj grupi. Ne mogu da utičem ko će od tih ekipa igrati u polufinalu. Naš primarni cilj je da gledamo svoj posao, i da mi obezbijedimo jedno od prva dva mjesta u polufinalu".

Klara je za sajt EHF-a govorila i o vremenskim neprilikama u Crnoj Gori.

“Situacija se sada malo popravila, iako vremenska prognoza govori da će narednih dana biti još više snijega. Neke ulice su bile blokirane, pa ću narednih dana do dvorane ići pješke, ne kolima”, zaključila je Voltering.

Galerija

Bonus video: