Radović: Samo smireno i neće biti problema sa Krimom

"Ukoliko ne dobijemo Krim i sve utakmice do kraja pobjeda pred svojim navijačima uspjeh u Mecu nam ništa neće značiti", kazala je srednji bek Budućnosti.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ana Radović, Foto: Zoran Đurić
Ana Radović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.02.2012. 12:51h

Četiri glavna favorita za osvajanje Lige šampiona, Larvik, Đer, Olkim i Budućnost pobjedama gostima u prvom kolu Glavne runde odmah su nagovijestili da će se ove godine u završnici najjačeg evropskog klupskog takmičenja naći zaista najbolji.

Sa dva boda u Mecu (29:27), Podgoričanke su sa dva boda u Mecu, protiv šampiona Francuske, opravdale očekivanja, i napravile prvi, veliki korak za drugom uzastopnom polufinalu, osmom ukupno u klupskoj istoriji. Sada je, međutim, važno pobjeđivati kod kuće, kako bi bodove u gostima dobili pravu vrijednost. Prvi rival u nedjeljnom duelu u “Morači” je slovenački šampion Krim, kojeg sa klupe predvodi bivši trener Budućnosti i reprezentacije Crne Gore Tone Tiselj.

"Utakmica nam je jako bitna, pogotovo poslije dobro odigrane utakmice u Francuskoj. Ukoliko ne dobijemo Krim i sve utakmice do kraja kod kuće, pobjeda u Mecu nam ništa neće značiti. Krim je jako dobra ekipa, kvalitetna, jako se dobro znamo sa njima. Mislim da je sve na nama. Važno je da psihički spremno uđemo u meč, da nas ne povuče publika, a pošto odavno nijesmo igrali u “Morači” imamo veliku želju. Najbitnije je da samo smireno uđemo u utakmicu bez velikog opterećenja i mislim da neće biti problema", rekla je Ana Radović.

Osim čestih prijateljskih utakmica u pripremnom periodu, te duela u Regionalnoj ligi, ovo je čak sedma sezona u kojoj Budućnost ukršta puteve sa Krimom u Ligi šampiona. Po dva puta su Budućnost i Krim igralu u polufinalu (oba puta se radovao Krim), fazi takmičenja po grupama i Glavnoj rundi. Rezultat u pobjedama je trenutno izjednačen – 6:6. Krim ima ono što Budućnost nema, i što juri i sanja više od dvije decenije – trofej u Ligi šampiona, i to dva (2001, 2003).

"S obzirom na to da poslije dužeg vremena igramo u “Morači“, imamo veću želju nastupimo pred našim navijačima. Poznajemo Krim, dosta puta smo ih gledali i spremali smo se za njih. Mislim da je to ekipa koju najbolje poznajemo u grupi. Spremamao se na njihovu igru i nadam se da ćemo u nedjelju slaviti", rekla je Majda Mehmedović.

Nedjelni duel u dvorani "Morača" počinje u 19 časova.

Bonus video: