Pokidao prednje ukrštene ligamente koljena, kraj sezone za Rakčevića

To je veliki peh za Metalurg u nastavku LŠ, ali posebno nenadoknadiv hendikep i težak udarac za crnogorsku reprezentaciju, koju u junu očekuje dvomeč sa Švedskom, u baražu za SP
50 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Mladen Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.02.2012. 23:15h

Veliki peh zadesio je Cetinjanina Mladena Rakčevića (danas je napunio 30. rođendan), dijete Lovćena – pivot Metalurga je prekjuče doživio tešku povredu koljena na meču SEHA lige, u Našicama protiv Neksea gdje je prvak Makedonije doživio prvi poraz u ovom takmičenju (29:27).

U pitanju je povreda prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega je za njega sezona završena!

To je, svakako, veliki peh za Metalurg u nastavku Lige šampiona (u subotu gostuje slovenačkom Kopru), ali posebno nenadoknadiv hendikep i težak udarac za crnogorsku reprezentaciju, koju u junu očekuje dvomeč sa Švedskom, u baražu za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

“Povreda je vrlo ozbiljna, i Rakčević će sigurno propustiti ostatak sezone. Nakon operacije u Novom Sadu, vratiće se u Skoplje, kada će biti utvrđen period rehabilitacije”, saopšteno je iz Metalurga.

Rakčević je povredu zaradio dva minuta prije kraja duela u Našicama, dok je njegov tim bio u napadu, kada mu je protivnički igrač svom težinom udario u spoljni dio koljena, koje mu je zbog toga iskočilo. Odmah je bilo jasno da se radi o teškoj povredi, što je potvrđeno nakon magnetne rezonance u Novom Sadu. Prve procjene su da će Rakčević pauzirati barem pola godine, možda i više…

“Bio sam na pregledu u Novom Sadu kod doktora koji mi je prije nekoliko godina operisao meniskus na koljenu. Potvrđeno je da su stradali prednji ukršteni ligament, što znači da sam završio ovu sezonu, i da ću pauzirati barem šest mjeseci. Nećemo da žurimo s operacijom, ali je ona planirana negdje u martu, jer je potrebno das pane otok. Metalurg će u nastavku morati bez mene. Nadam se da ću biti spreman za sljedeću sezonu”, kazao je Rakčević.

Rakčević ističe da ne može da se pomiri s činjenicom da do kraja sezone neće moći da pomogne svom timu.

“Nevjerovatno mi je žao, ne mogu da se smirim. Ali, moram da izrazim zahvalnost svim prijateljima na podršci, počev od kluba do navijača”, dodao je Rakčević, koji je osim Metalurga i Lovćena, nosio i dres Vardara i Kolubare.

Metalurg, koji je već osigurao prolaz u osminu finala Lige šampiona, moraće do kraja sezone da traži novo rješenje na poziciji pivota, s obzirom na to da problema sa povredom ima i drugi pivotmen, Vančo Dimovski.

Bonus video: