Budućnost pobijedila u Mecu

Izabranice Dragana Adžića savladale su večeras u gostima francuski Mec 29:27, i tako odmah na startu napravile krupan korak ka jednom od prva dva mjesta koja vode u polufinale.
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.02.2012. 19:56h

Već nakon prvog kola glavne faze, rukometašice Budućnosti mogu da kuju planove o osmom učešću u polufinalu Lige šampiona i da maštaju o snu koji nije ostvarila nijedna generacija podgoričkog kluba, velikom finalu - tim Dragana Adžića je u Mecu savladao istoimeni domaći tim sa 29:27.

Jeste da je još rano za pravljenje tako dugoročnih planova, ali je računica pred početak druge runde najkvalitetnijeg evropskog takmičenja bila više nego jasna - jedna pobjeda u gostima i tri u „Morači” dovoljne su za jedno od prva dva mjesta u grupi 2. Prvi uslov je ostvaren, ostali bi u podgoričkom hramu rukometa morali da budu ispunjeni...

Nije Budućnost blistala u Mecu, mada se to nakon duge pauze nije ni očekivalo. Ali, imala je sasvim dovoljno smirenosti, iskustva i igračke klase da u trenucima odluke slomi otpor upornog šampiona Francuske.

Meč je, inače, bio veoma izjednačen od početka do kraja. Prvi je do dva gola prednosti stigao Mec u 8. minutu, kada je 22-godišnja Srpkinja Kristina Liščević iskoristila svoj drugi sedmerac za 5:3. Budućnost je, ipak, preokrenula u 14. minutu preko Radmile Miljanić (8:7), a još dva pogotka iste igračice bila su dovoljna da „plave” stignu do plus dva (10:8).

Tim Sebastijena Gardijua je borbenom igrom držao priključak, ali se činilo da će Podgoričanke riješiti pitanje pobjednika kada je Maja Savić sa dva vezana gola u 37. minutu povisila na 19:16. Mec je, međutim, prvo smanjio na 19:17 preko Jekaterine Andrjušine, a onda izvanredno iskoristio isključenje Ane Đokić da sa nova tri pogotka preokrene na 20:19.

U finišu je, ipak, do izražaja došao kvalitet - Majda Mehmedović se sjajno oslobodila protivnice i zatresla mrežu zbunjene Amandin Lejno za 27:25, da bi Bojana Popović sa dva sjajna gola ponovo donijela plus tri (29:26). Do kraja je ostalo svega dva minuta i 54 sekundi, bilo je jasno da pomoći Mecu nema, između ostalog i zbog činjenice da je na golu Budućnost stajala izuzetno raspoložena Klara Voltering.

Šampion Crne Gore za sedam dana dočekuje Krim, koji je juče u „Stožicama” ubjedljivo poražen od Olkima (31:25, poluvrijeme 16:13). Trijumf u tom meču, kao i pobjeda Rumunki u Rimniku Vlčei protiv Meca, potpuno bi definisali situaciju u grupi 2...

Pobjede gošćama

Imena polufinalista se već nameću - nakon što je u petak Larvik savladao Midtjiland u Danskoj (26:22), pobjede u gostima danas su upisali i Budućnost, Olkim i Đer.

U grupi 2, u kojoj je i šampion Crne Gore, Olkim je bez problema izašao na kraj sa Krimom (31:25). Marija Jovanović je u pobjedu ugradila tri gola, dok je najefikasnija u timu iz Rumunije bila Turkinja Jeliz Ozel sa osam pogodaka. Domaće je predvodila Gorica Aćimović sa golom više.

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala, Đer se revanširao Ićaku usred Španije (28:26) i izjednačio se sa Larvikom na vrhu.

Jovanka Radičević je četiri puta savladala Silviju Navaro, djevojku koja je zagorčala život reprezentaciji Crne Gore u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Mec - Budućnost 27:29 (14:15)

Mec - „Arena Mec”. Gledalaca: 4.284. Sudije: Gusko i Repkin (Bjelorusija). Sedmerci: Mec 5 (5), Budućnost 3 (3). Isključenja: Mec 6, Budućnost 12 minuta.

Mec: Gloser, LEJNO (12 odbrana), MENDI 6, KAMTO-NJITAM 3, Zadi, PRUDOM 2, Limal, Broh 1, Ringajen 1, ANDRJUŠINA 3, Ngo-Leji, ČAKI, OGNJENOVIĆ 4 (1), Lusijano 2, Liščević 5 (4).

Budućnost: VOLTERING (17 odbrana), Barjaktarović (jedna odbrana), Vukčević, MILJANIĆ 3, Đokić 1, Radović, A. Bulatović, SAVIĆ 5, POPOVIĆ 9 (2), Cakalije, K. BULATOVIĆ 4 (1), CVIJIĆ 4, Mehmedović 3, Gjorgijevska, KNEŽEVIĆ, Lazović.

Bonus video: