Crna Gora u trećem šeširu

Naša reprezentacija svrstana je u treći šešir, zajedno sa ostalim pobjednicima kvalifikacionih grupa
0 komentar(a)
rukometaši, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
rukometaši, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Ažurirano: 27.01.2012. 01:42h

Crnogorski rukometaši će u nedjelju (žrijeb počinje u 13 časova), posljednjeg dana EP, dobiti rivala u junskom baražu za Svjetsko prvenstvo, koje se od 13. do 27. januara iduće godine održava u Španiji.

Prema očekivanjima, naša reprezentacija, koja je prvi krug kvalifikacija prošla osvajanjem prvog mjesta u grupi sa Letonijom i Belgijom, svrstana je u treći šešir, zajedno sa ostalim pobjednicima kvalifikacionih grupa, Austrijom, Bosnom i Hercegovinom, Bjelorusijom, Litvanijom, Holandijom i Portugalom.

U prvom šeširu je sedam najbolje plasiranih reprezentacija sa EP koje nijesu direktno izborile plasman na SP, Njemačka, Mađarska, Island, Makedonija, Poljska, Slovenija i Švedska, dok su u drugom šeširu Češka, Norveška, Rusija i Slovačka, ekipe plasirane od 13. do 16. mjesta na šampionatu.

Procedura žrijeba predviđa da po dvije ekipe iz drugog šešira budu žrijebane u prvi, odnosno treći šešir, nakon čega se naizmjenično izvlače parovi iz prvog i trećeg šešira.

Vizu za SP već je izborilo pet evropskih reprezentacija, Francuska kao šampion i Španija kao domaćin, te tri najboljeplasirane sa EP, Hrvatska, Danska i Srbija.

Preostalih devet ekipa učesnika biće poznati nakon baraža, koji je na programu 9/10, odnosno 16/17. juna ove godine.

Bonus video: