Francuski mediji žale za rukometašima

"Dominirali su rukometnim planetom četiri godine. Ali u nedjelju u Beogradu će se pojaviti novi prvak Europe", piše "L'Ekip"
0 komentar(a)
Francuska, Foto: BETAPHOTO
Francuska, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 25.01.2012. 11:22h

Istorija učini da su svi krajevi kraljevanja razočaravajući i da sve ima svoj kraj, piše internet portal Sport.fr osvrćući se na jučerašnji poraz Francuske na Evropskom prvenstvu od Hrvatske (29:22).

Sport.fr ističe da je "morao da dođe i taj dan i pravda je morala da bude takva da baš Hrvatska, najbolji protivnik francuske reprezentacije, preuzme izvršavanje kazne".

"I dok su Hrvati izgleda nervozniji, na kraju su Francuzi izgubili tlo pod nogama. Loš izbor u napadu, dva iskjučenja za Nikolu Karabatića i Žeroma Fernandeza, te kockarsko vođenje pokvarili su dobar početak utakmice", ocjenjuje Sport.

Svi francuski mediji podsjećaju kako prvi put od Olimpijskih igara u Atini 2004. francuska rukometna reprezentacija neće zaigrati u polufinalu nekog velikog takmičenja.

"Dominirali su rukometnim planetom četiri godine. Ali u nedjelju u Beogradu će se pojaviti novi prvak Europe", piše "L'Ekip".

"Plavi su bili dobri, ali samo 45 minuta, a to se ne oprašta", dodaje "L'Ekip".

Francuzi sada ciljaju Olimpijske igre u Londonu, to je novo poglavlje koje će trajati šest mjeseci, zaključuju francuski mediji.

Bonus video: