Crna Gora za olimpijsku vizu protiv Francuske, Rumunije i Japana

Turnir se od 25. do 27. maja igra u Francuskoj, a vizu za Olimpijske igre u Londonu izboriće dvije prvoplasirane reprezentacije.
80 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Www.handballbrazil.com
Rukometašice Crne Gore, Foto: Www.handballbrazil.com
Ažurirano: 23.01.2012. 00:54h

Sve dileme su otklonjene - rukometašice Angole osmi put uzastopno osvojile su titulu prvaka Afrike, pošto su u finalu šampionata, koji je održan u marokanskom Rabatu, teže od očekivanog savladale Tunis 26:24 (12:12), i time peti put uzastopno izborile plasman na Olimpijske igre, ali i definisale sastav kvalifikacionih turnira za Igre u Londonu.

Kao što se i očekivalo, Crna Gora će, od 25. do 27. maja, igrati na turniru u Francuskoj, sa domaćom selekcijom, aktuelnim vicešampinom svijeta, te Rumunijom, bronzanom sa posljednjeg Evropskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj, i Japanom, vicešampionom Azije.

Dvije prvoplasirane selekcije će izboriti vizu za Olimpijske igre.

Da kojim slučajem Angola nije opravdala ulogu favorita na kontinentalnom šampionatu, rivali Crne Gore bi bili Španija (domaćin turnira), Hrvatska i Argentina.

"Imajući u vidu kako je igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, za očekivati je bilo da Angola ubjedljivije pobijedi Tunis. Ali, i Tunis ima nekoliko kvalitetnih igračica, dvije igraju Ligu šampiona, što nema Angola, ali ima stvarno kvalitetnu reprezentaciju, koja će na OI biti svima opasan rival. U svakom slučaju, očekivali smo da ćemo igrati na turniru u Francuskoj, s obzirom na kvalitet Angole. U ovom periodu imamo Ligu šampiona, što će tiče Budućnosti, ali i ostalih igračica koje igraju u Olkimu i Đeru. Važno je da igračice budu u dobroj formi, i da u dobrom raspoloženju i sa dobrim rezultatima dočekamo maj, i da se onda spremimo za Francusku, Rumuniju, a bogami i Japan, koji je pokazao kvalitet na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", kazao je „Vijestima“ selektor Dragan Adžić.

S obzirom na to kako su odigrale na decembarskom Svjetskom prvenstvu u Brazilu (10. mjesto), te da su srećno i došle do nove šanse da se bore za London, na kraju krajeva je manje važno bilo u kojoj će grupi izabranice Dragana Adžića tražiti olimpijsku vizu, iako je jasno da je grupa u Španiji lakša.

Pred našim seniorkama je imperativ, s obzirom na to da bi Igre u Londonu trebale biti posljednje takmičenje u aktelnom sastavu, vjerovatno najjačem u bliskoj budućnosti, pošto su Bojana Popović i Maja Savić najavile kraj karijere po završetku ove sezone.

"Grupa je teška, ali sam siguran da se, s obzirom na iskustvom iz Brazila, neke greške koje su se dešavale i grč koji je bio prisutan, što smo analizirali, neće ponoviti. Uz to, iza sebe imamo i iskustvo Evropskog prvenstva. U tri dana u Francuskoj treba odigrati tri utakmice sa renomiranim i kvalitetnim ekipama, i ostvariti osnovni i ključni cilj, da se dokopamo Olimpijade", zaključio je Adžić.

Turnir 1 (Francuska)

Francuska

Crna Gora

Rumunija

Japan

Turnir 2 (Španija)

Španija

Hrvatska

Argentina

Holandija

Turnir 3 (Danska)

Danska

Rusija

Tunis

Dominikanska Republika

Bonus video: