Francuzi daleko od polufinala, bivša SFRJ i dalje na okupu

Neočekivanim porazom od Mađarske (26:23), drugim u grupi C, Francuzi u Glavnu rundu, idu bez ijednog boda, jer su poraženi i od Španaca, na startu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 22:26h

Mečevima u grupama C i D juče je završena prva faza takmičenja na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Neočekivanim porazom od Mađarske (26:23), drugim u grupi C, Francuzi u Glavnu rundu, idu bez ijednog boda, jer su poraženi i od Španaca, na startu.

Aktuelni evropski, svjetski i olimpijski šampion se, tako, nalazi pred skoro nemogućom misijom, jer Francuskoj ni sve tri pobjede u Glavnoj rundi, protiv Hrvatske, Slovenije i Islanda, ne garantuju jedno od prva dva mjesta koja vode u polufinale. “Trikolorima”, koji više nemaju prava na kiks, treba da se poklope i neki drugi rezultati, ali je činjenica da su razočarali dosadašnjim partijama u Novom Sadu.

Do 45. minuta Francuska je bila u stalnom vođstvu, najviše do tri razlike, ali je onda uslijedio neshvatljiv pad, koji su Mađari iskoristili i u posljednjih 10-tak minuta stigli do vrijedne pobjede. Mađare je do pobjede predvodili Zubai sa šest golova i golman Fazekaš sa 21 odbranom, dok je Baraše sa pet golova bio najefikasniji kod Francuza.

Španija je opravdala ulogu favorita protiv Rusije (30:27), i poslala “baćuške” kući. Garsija sa šest, te Ugalde i Kaneljas sa po pet golova bili su najzaslužniji za pobjedu, Igropulo je, sa druge strane, sa osam golova bio najbolji u ruskom timu.

Slovenija je iznenadila Island (34:32), i izborila plasman u Glavnu rundu, zahvaljujući i pobjedi Hrvatske, koja je poslala Norvešku kući (Skandinavci su bili najslabiji na mini tabeli sa Slovenijom i Islandom, zbog najslabije gol-razlike u međusobnim duelima).

Uz Srbiju i Makedoniju, bivša SFR Jugoslavija je, tako, ostala na okupu i u drugoj fazi takmičenja, što dovoljno govori i kvalitetu rukometa na našim prostorima.

Gajič i Skube su predvodili Slovence do pobjede, Islandu nije pomogao učinak Sigurdsona, koji je postigao devet golova.

U pobjedi nad Norveškom, najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Čupić sa šest golova, a isti učinak je na drugoj strani imao Mamelund.

Hrvati su se, tako, pridružili Srbiji i Njemačkoj sa maksimalnim učinkom na startu druge runde.

Rezultati (3. kolo)

Grupa C (Novi Sad)

Španija – Rusija 30:27 (17:11)

Francuska – Mađarska 23:26 (14:12)

Tabela: Španija 5, Mađarska 4, Francuska 2, Rusija 1.

Grupa D (Vršac)

Island – Slovenija 32:34 (13:17)

Hrvatska – Norveška 26:20 (13:8)

Tabela: Hrvatska 6, Slovenija 2, Island 2, Norveška 2.

Glavna runda

Grupa 1 (Beograd): Njemačka 4, Srbija 4, Poljska 2, Makedonija 1, Švedska 1, Danska 0.

Prvo kolo (sjutra):

Poljska - Švedska (16.15)

Danska - Makedonija (18.15)

Srbija - Njemačka (20.15)

Grupa 2 (Novi Sad): Hrvatska 4, Španija 3, Mađarska 3, Slovenija 2, Island 0, Francuska 0.

Sjutra

Francuska - Slovenija

Mađarska - Island

Španija - Hrvatska

Bonus video: