Budućnost na minus pet slavila u Prilepu

Meč je odigran u nehumanim uslovima za sport, pošto je temperatura u dvorani bila pet stepeni ispod nule!
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.01.2012. 13:12h

Iako rezultatski teže od očekivanog, rukometašice Budućnosti savladale su danas u gostima ekipu Žito Prilep 20:17, u unaprijed odigranoj utakmici 14. kola Regionalne lige. To je druga pobjeda Podgoričanki protiv makedonskog sastava, nakon trijumfa u Podgorici (29:22).

Možda zbog toga što nosi ime “Sunce”, pa u prilepskoj Areni smatraju da grijanje nije potrebno, tek meč je odigran u nehumanim uslovima za sport, pošto je temperatura u dvorani bila pet stepeni ispod nule! Sve to nije smetalo domaćim navijačima, kojih je bilo oko 500 u ovom matineu, jer je dolazak Budućnosti u Prilep, ipak, praznik rukometa…

"Nikada u karijeri nijesam prisustvovao utakmici na toj temperaturi, što se malo odrazilo na našu igru u prvom poluvremenu – kazao je “Vijestima” trener Budućnosti Dragan Adžić.

U takvim uslovima bilo je jedino važno sačuvati zdravlje, izbjeći povrede, pa su izabranice Dragana Adžića igrale tek koliko im je bilo potrebno za pobjedu. Domaća ekipa, u čijim redovima su nastupile i tri crnogorske rukometašice, Biljana Pavićević, Tamara Stojanović i Danijela Matanović, držala je priključak do pred kraj samog meča. Na oko pet minuta prije kraja, rezultat na semaforu je bio 17:17, ali su Podgoričanke sa tri uzastopna gola riješile pitanje pobjednika.

U dresu Budućnosti je debitovala desni bek, Makedonka Elena Gjorgijevska, koja je prošlog ljeta potpisala za Budućnosti, ali je bilo odlučeno da ostane još sezonu u Metalurgu. Kako su u skopskom klubu krajem prošle godine odlučili da smanje igrački kadar, i priključe nekoliko igračica iz omladinskog pogona, tako je Gjorgijevska početkom januara stigla u Podgoricu…

Inače, na meču protiv Žito Prilepa u igru nijesu ulazile Maja Savić, Klara Voltering, Bojana Popović i Katarina Bulatović.

Budućnost večeras igra i u Skoplju, od 20 časova protiv Metalurga.

Žito Prilep – Budućnost 17:20 (9:9)

Prilep – Arena “Sonce”. Gledalaca: 500. Sudije: Krkačev i Kolevski (Makedonija). Sedmerci: Žito Prilep 5 (4), Budućnost 9 (6). Isključenja: Žito Prilep 8, Budućnost 4 minuta.

Žito Prilep: Naumovska, Jalomiteanu, Durlanova, Pavićević 1, Mrkić, T. Stojanović 4, Šterjova 4, Adjulevska 2, Cvetanovska 2, Zdravevska, D. Gjorgijevska, Vlomanovska, Serafimovska 3, Caneska, Petlevska, Matanović 1.

Budućnost: Voltering, Vukčević (19 odbrana), Miljanić 3, Radović, Nikolić 2, Savić, Popović, Cakalie, K. Bulatović, Cvijić 1, Mehmedović 8, E. Gjorgijevska, Števin 1, Knežević 5, Lazović.

Bonus video: