Dupli program za Budućnost u Makedoniji

"Ova nedjelja je malo teža za rukomet, jer dolazi nakon napornih 10 treninga u Baru, ali u svakom slučaju moramo da krenemo s utakmicam", kaže za “Vijesti” trener Adžić.
0 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Anđela Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.01.2012. 22:23h

Kao nekad u domaćem prvenstvu bivše države, zahvaljujući velikoj superiornosti u odnosu na rivale, ali i neuobičajenom sistemu takmičenja koji je to dozvoljavao, rukometašice Budućnosti će u srijedu u gostima, u okviru Regionalne lige, odigrati dva meča u istom danu – protiv Žito Prilepa (11.30 časova) i skopskog Metalurga (20).

U odnosu na posljednji meč u ovom takmičenju, protiv Jagodine (4. januar), zdravstveni bilten je povoljniji - trener Dragan Adžić može da računa na oporavljene Maju Savić i Anđelu Bulatović, kao i na Njemicu Klaru Voltering, koja je preskočila duel u Jagodini zbog bola u koljenu. Na put, međutim, nije krenula Sonja Barjaktatović, koja zbog problema sa preponama nije odradila veći dio priprema koje, zajedno sa mečevima u Regionalnoj ligi, služe za nastavak Lige šampiona, početkom februara.

"Sonja se još uvijek oporavlja, ali bi ona trebalo za koji dan da počne sa punim treningom. Ostale djevojke su generalno odradile sve što je bilo planirano, u dobroj atmosferi i dobrom odnosu prema radu. Ova nedjelja je malo teža za rukomet, jer dolazi nakon napornih 10 treninga u Baru, ali u svakom slučaju moramo da krenemo s utakmicama. Očekujem da će nam ta dva meča sa Prilepom i Metalurgom dobro doći", kaže za “Vijesti” trener Adžić.

Na put za Makedoniju je krenulo 18 igračica, pa će Adžić u dva meča moći ravnomjerno da rasporedi snage. Osim Sonje Barjaktarović, u Podgorici je ostala i Ivana Božović.

"Najvažnije je da sve protekne u najboljem redu, bez povreda. Tamo je hladno, ne znam da li griju te dvorane, ali moramo odigrati te utakmice, koje su nam, u svakom slučaju, korisne", dodao je Adžić.

Bonus video: