Crna Gora protiv Letonije: Do baraža ostalo 60 minuta

"Sve i da smo u prvom meču slavili sa 10 pogodaka razlike,morali bismo da trijumfujemo i na Cetinju,jer imamo obavezu prema našoj publici da igramo najbolje što možemo i da pobjeđujemo"
0 komentar(a)
Crna Gora - Belgija, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Belgija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.01.2012. 08:28h

Kada su se okupili neposrednu pred kraj 2011. godine, rukometaši Crne Gore poručili su da ih zanima samo baraž. Nakon dvije utakmice sa Belgijom i jedne sa Letonijom, „crveni” imaju svih šest bodova i junsko razigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiji teško da može da im izmakne.

Ali, do prvog cilja ostalo je još 60 minuta. Jeste da se utakmica igra na Cetinju, jeste da timu Zorana Kastratovića čak i poraz od gola razlike donosi prvo mjesto u grupi 3, ali je ozbiljnost neophodna. Zbog toga i nema kalkulacija - Zoran Roganović i drugovi žele da večeras (početak u 18 časova) još jednom sruše Letoniju i sa navijačima proslave odlazak u baraž.

"Mogli smo sve da završimo u Letoniji, jer smo u 48. minutu imali sedam golova prednosti. Ali, stigao je pad, za koji ne znam da li je posljedica fizičke nespremnosti ili je to jednostavno moralo da nam se desi. Najbitnije je, ipak, da smo slavili, a sada imamo još 60 minuta da još jednom pokažemo da smo bolji. Sve i da smo u prvom meču slavili sa 10 pogodaka razlike, morali bismo da trijumfujemo i na Cetinju, jer imamo obavezu prema našoj publici da igramo najbolje što možemo i da pobjeđujemo", kaže Igor Marković.

Lijevo krilo Lovćena smatra da je njemu i saigračima neophodna pomoć sa tribina.

"Bilo je nekih povreda i prehlada, tako da je normalno da nam se dešavaju padovi tokom utakmica. Kada se već to desi, nadam se da će nam publika pomoći da se što prije izvučemo iz toga i „izguramo” utakmicu".

Iako su trijumfovali u Dobeleu, reprezentativci Crne Gore uglas poručuju da im neće biti nimalo lako u novom duelu sa Letonijom. I posebno upozoravaju na bekovsku liniju rivala...

"Letonija ima tri dobra beka. Na desnoj strani je Krištopans, koji igra za Tatran iz Prešova, a na lijevoj Jurdžs iz bundesligaša Hanovera. Po meni, najbolji igrač je, ipak, srednji bek Lilienfelds, koji igra u Drugoj ligi Njemačke. Veoma je brz, uz to je i ljevak, pa je neugodan i odlično funkcioniše sa Krištopansom i Jurdžsom. Imaju i dosta dobro desno krilo, koje nam je u drugom poluvremenu prve utakmice dalo nekoliko golova iz kontri. Uzgred, i pivot zna da odigra dva na dva", naglašava Marković.

Glavna prednost Crne Gore u odnosu na tim sa Baltika je na poziciji golmana.

"Rade Mijatović je u prvoj utakmici branio odlično od početka do kraja, dao nam je sigurnost. S druge strane, čuvar mreže Letonije nije branio na zavidnom nivou", zaključio je 30-godišnji Cetinjanin.

Večerašnja utakmica na Cetinju počinje u 18 časova.

Bonus video: