Rukometaši slavili u Letoniji

U meču koji je praktično odlučivao o pobjedniku kvalifikacione grupe 3, „crveni” su trijumfovali u Letoniji (31:30), pa će za dva dana na Cetinju vjerovatno samo ovjeriti uspjeh
0 komentar(a)
Crna Gora - Belgija, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Belgija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.01.2012. 18:59h

Baraž je praktično osiguran, rukometaše Crne Gore sada samo čudo može da spriječi da u junu jure vizu za Svjetsko prvenstvo u Španiji. U meču koji je praktično odlučivao o pobjedniku kvalifikacione grupe 3, „crveni” su trijumfovali u Letoniji (31:30), pa će za dva dana na Cetinju vjerovatno samo ovjeriti uspjeh.

Sve do 25. minuta, ekipe su smjenjivale u vođstvu, a prva se odvojila Crna Gora, koja je serijom 4:0 u finišu prvog poluvremena povela 17:13.

I na startu nastavka, tim Zorana Kastratovića je bio dominantan, pa je nakon dva vezana gola Fahrudina Melića u 45. minutu prvi put stigao do sedam golova prednosti (25:18).

Nakon toga je bilo i 27:20, ali se u igri Crne Gore osjetio umor u trećoj utakmici koji su igrali za sedam dana.

Domaći su to iskoristili da se do kraja izbore za minimalni poraz, ali pravih uzbuđenja nije bilo, jer su Letonci serijom 3:0 prišli na 31:30 tek u samom finišu...

"Igrali smo zadovoljavajuće, da ne kažem i odlično. Sve je bilo veoma kvalitetno negdje do 45. minuta, kada smo stekli sedam golova prednosti. Momci su bili angažovani i požrtvovani. Ali, svaka ekipa je podložna padu u igri, što se nama desilo u finišu. Iskusna domaća ekipa, sa mnogo internacionalaca iz Prve i Druge lige Njemačke, iskoristila je to da smanji, ali smo mirno priveli meč kraju. Bolje je što se taj pad dogodio na velikoj razlici, nego u situaciji kada smo imali malu prednost ili je bilo izjednačeno", naglasio je Kastratović u izjavi za „Vijesti”.

Prije početka kvalifikacija, svi iz tabora crnogorske reprezentacije govorili su da je cilj plasman u baraž. Sada su na korak od cilja i već mogu da misle o 29. januaru, kada će se u Beogradu održati žrijeb za taj junski plej-of. Doduše, prvo mora da se odradi formalnost protiv Letonije u prijestonici...

"Ostvarili smo cilj, osvojili smo svih šest bodova u tri utakmice. Sigurno je da na Cetinju neće biti lako, jer Letonija ima kvalitet. Ali, ako svi igrači pruže maksimum, plasman u baraž ne bi trebalo da dođe u pitanje", zaključio je Kastratović.

Letonija - Crna Gora 30:31 (14:17)

Dobele - SC „Dobele”. Gledalaca: 900. Sudije: Togstad i Kristijansen (Norveška). Sedmerci: Letonija 5 (4), Crna Gora 1 (1). Isključenja: Letonija 6, Crna Gora 4 minuta.

Letonija: Tihanovs, Štajns, Kukša, Valkovskis 3, Krištopans 3, Dude 5, Jurdžs 5, Gremzde, Pavlovičs 6 (3), Ermanis, Štajnbergs, Tuminskis 1, Lilienfelds 4 (1), Borisenko, Libergs, Borodovskis 3.

Crna Gora: Mijatović (16 odbrana), Rajković, Rakčević 4, M. Pejović, Milašević, Melić 9, Ž. Marković 6, Osmajić 1, Mrvaljević 5 (1), I. Marković 1, Ž. Pejović 2, Majić, Vujović, Ševaljević 2, Roganović 1, Lasica.

Bonus video: