Rakčević: Odbranom do željenog rezultata

"Svi želimo pobjedu u Letoniji kako bismo na Cetinju, zajedno sa našim navijačima i ljubiteljima crnogorskog rukometa, proslavili ulazak u baraž", kaže Rakčević.
0 komentar(a)
Crna Gora - Belgija, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Belgija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.01.2012. 08:28h

Na dvije pobjede Letonije nad Belgijom, u novembru prošle godine, najbolji rukometaši Crne Gore početkom ove godine odgovorili su istom mjerom (na Cetinju 35:27, u gostima 37:33). Izabranici Zorana Kastratovića su, tako, ispunili prvi cilj, a to je da dvomeč sa Letonijom, koji odlučuje o putniku u junski baraž za Svjetsko prvenstvo u Španiji, dočekaju bez hendikepa u odnosu na Letonce…

"Drugi meč sa Belgijancima smo puno bolje odigrali. Od početka smo otvorili utakmicu onako kako smo se dogovorili. Poslije toga je bila rutina zadržati prednost, pa su mlađi igrači dobili šansu u posljednjih 15 minuta. Najbitnije od svega je da smo dobili te dvije utakmice i da u prvi meč sa Letonijom ulazimo sa mnogo manje tenzije i pritiska. Upravo tu vidim šansu da dobro odigramo i samim tim napravimo dobar rezultat pred revanš na Cetinju", kaže za “Vijesti” odlični pivot reprezentacije i skopskog Metalurga Mladen Rakčević, koji je na dva susreta protiv Belgijanaca ukupno postigao 13 golova.

Pobjedama protiv Belgije, naši rukometaši će o prvom mjestu odlučivati u direktnim duelima sa Letoncima. Prvi je večeras u Dobeleu, gradiću na oko 80 kilometara južno od Rige, gdje je crnogorska ekspedicija stigla juče u popodnevnim satima. Nakon drugog meča, Draško Mrvaljević i drugovi su ostali u Belgiji i tamo odradili tri treninga za Letoniju (četvrti je bio sinoć u Dobeleu).

"Dva dana u Belgiji smo radili konkretne stvari za Letoniju. Počev od toga kako zadržati njihovog najboljeg igrača, desnog beka, ljevaka koji je visok preko 215 cm. Često igraju i sa ljevakom na srednjem beku. Oni su, makar protiv Belgije, igrali zonu 3-2-1 u odbrani, tako da smo neke stvari pripremali i za to. Probali smo sve varijante i nadam se da ćemo upravo odbranom nametnuti našu igru koja bi nam omogućila da lakše dođemo do željenog rezultata", nastavlja Rakčević.

Kakav rezultat priželjkujete za revanš na Cetinju (14. januar)?

"Mi smo ekipa koja zaista ima kvalitet, samo to treba i da pokažemo. Svi želimo pobjedu u Letoniji kako bismo na Cetinju, zajedno sa našim navijačima i ljubiteljima crnogorskog rukometa, proslavili ulazak u baraž. To bi, po mom mišljenju, bio lijep uspjeh, uz nadu da u junu izvučemo neku selekciju koja nije iz vrha svjetskog rukometa, kako bismo probali da se plasiramo i na Svjetsko prvenstvo", istakao je Rakčević.

Prema riječima Rakčevića, ekipa će večeras nastupiti u kompletnom sastavu.

"Igraće i Žarko Marković, koji je imao problem sa tetivom, ali je to sanirano. Svi ostali su spremni, zaključio je jedan od igrača koji je član reprezentacije od samog početka i onih istorijskih kvalifikacija, koje su Crnu Goru odvele na Evropsko prvenstvo u Norveškoj, januara 2008. godine.

Utakmica u Dobeleu počinje u 18.05 časova po našem vremenu (19.05 po lokalnom). Sude Norvežani Togstad i Kristijansen.

Bonus video: