Rukometaši ulaze u pravu formu pred mečeve sa Letonijom

"Sad nas čekaju dvije jako bitne utakmice, tako da smo odmah nakon susreta sa Belgijom počeli da razmišljamo o Letoniji", kaže Vladimir Osmajić
0 komentar(a)
Vladimir Osmajić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Osmajić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.01.2012. 09:38h

Kao što su i najavljivali, rukometaši Crne Gore su lako slavili na gostovanju Belgiji. Već nakon 20-ak minuta igre, tim Zorana Kastratovića je imao dvocifrenu prednost, čime je pokazao da, ipak, ima pravi karakter - iako je rival mnogo slabiji, već na startu su otklonjene sve dileme, čime je omogućeno selektoru da odmara glavne igrače za dvomeč sa Letonijom.

Pred duele sa selekcijom sa Baltika, koji će odlučivati o učesniku junskog baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji, „crvene” može da hrabri činjenica da su u Turneu igrali bolje nego na Cetinju.

Tako su potvrdili da nisu uzalud pričali da će, kako vrijeme bude odmicalo, biti sve bolji. Još samo ako bi se obistinilo predviđanje da će u pravoj formi biti protiv Letonije...

"Mislim da smo igrali mnogo bolje nego na Cetinju. Sad nas čekaju dvije jako bitne utakmice, tako da smo odmah nakon susreta sa Belgijom počeli da razmišljamo o Letoniji. Gledali smo ih i mislim da su kvalitetniji od Belgije na svim pozicijama", kaže Vladimir Osmajić.

Lijevi bek slovenačkog Kopra je svjestan činjenice da bi utakmica koja se igra u srijedu u Dobeleu, gradiću udaljenom 70-ak kilometara od Rige, mogla da riješi pitanje pobjednika grupe 3.

"Prva utakmica kod njih je jako bitna. Moramo da obratimo pažnju na njihove bekove, prije svih desnog i lijevog".

Ima li ova ekipa kvalitet za odlazak na Svjetsko prvenstvo?

"Idemo stepenicu po stepenicu. Nikome ne prijetimo, ali nikoga se i ne plašimo", zaključio je Osmajić.

Bonus video: