Budućnost u Jagodini održava formu za Ligu šampiona

"Nama je ovaj meč važan i zbog nekoliko igračica koje nijesu igrale na Svjetskom prvenstvu, generalno i zbog stvaranja dobre atmosfere", kaže za "Vijesti" trener Dragan Adžić.
0 komentar(a)
Ana Đokić, Foto: Zoran Đurić
Ana Đokić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.01.2012. 08:58h

S obzirom na to da do nastavka Lige šampiona, odnosno početka Glavne runde, neće imati nikakvih kontrolnih mečeva, rukometašice Budućnosti će mečeve u Regionalnoj ligi morati maksimalno da iskoriste kako bi duel sa Mecom (4. februar) dočekale u koliko-toliko dobroj takmičarskoj formi. Nakon Zaječara (34:25), dva dva prije kraja sada već prošle godine, današnji rival je Jagodina (16 časova), koju su izabranice Dragana Adžića 18. septembra savladale u Podgorici 26:18...

"U odnosu na naš prethodni meč, Jagodina je pojačana sa Hrvaticom Jukopilom iz Zaječara i vjerujem da će biti kvalitetniji protivnik, što nam odgovara, jer nam treba što jači otpor. Pretpostavljam da će Jagodina, ipak, pred svojom publikom biti ravnopravan protivnik. Nama je ovaj meč važan i zbog nekoliko igračica koje nijesu igrale na Svjetskom prvenstvu, generalno i zbog stvaranja dobre atmosfere.

Mi smo tek u fazi predpriprema za nastavak Lige šampiona, i, nažalost, nemamo obezbijeđenih jakih protivnika za prijateljske utakmice. Zato smo izdogovarali da u Regionalnoj ligi bude što više utakmica, kako bismo, koliko je to moguće, održali neku takmičarsku formu pred početak LŠ, jer bi nam bilo pogubno da nemamo mjesec dana utakmice", kaže za "Vijesti" trener Budućnosti Dragan Adžić.

Budućnost će u Jagodini igrati bez rovitih Maje Savić i Anđele Bulatović (krajem prošle godine je slomila nos), a na današnji put neće ni Ivana Božović i Željka Nikolić.

"Anđela trenira sa nama, ali ne može još uvijek da ulazi u duel, dok se Maja Savić tek priključila ekipi, ali pošto je imala malo dužu pauzu, malo ćemo je sačuvati od utakmica. Generalno, imamo sve igračice na treningu, Maja i Anđela su u posljednjoj fazi oporavka, i moći će, vjerujem, od sjutra da budu u punom treningu", dodao je Adžić.

Nakon Jagodine, Podgoričanke će 18. januara u istom danu odigrati dva meča u Makedoniji, protiv Prilepa i Metalurga, sa kojim će igrati i 25. januara u Podgorici. Budućnost će od 9. do 13. januara boraviti u Baru, gdje će raditi i na podizanju fizičke spreme uz pomoć kondicionog trenera iz Slovenije, Marka Mraka.

Bonus video: