Ulcinjani u Prvu ligu mogu kad hoće

Na ideju da reaktivira rad RK Ulcinj, Hajduković, koji je sportski direktor, kaže da je došao prvenstveno zbog djece da bi se bavila sportom, a ne ulicom
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2012. 09:28h

Za samo godinu rada, Rukometni klub Ulcinj, koji je ulcinjski biznismen Dušan Hajduković reaktivirao nakon skoro 20 godina pauze, postigao je sjajne rezultate na domaćoj i međunardodnoj sceni.

Angažovanjem iskusnog trenera, Cetinjanina Rajka Popovića, Ulcinjani su se, nakon izvanrednog drugog mjesta na međunarodnom turniru u BiH, bukvalno prošetali Drugom ligom u jesenjoj polusezoni i sa 11 bodova(pet pobjeda, dvije izgubljene utakmice i jedan remi), zasjeli na prvo mjesto kao najozbiljniji kandidat za novog prvoligaša.

Na ideju da reaktivira rad RK Ulcinj, Hajduković, koji je sportski direktor, kaže da je došao prvenstveno zbog djece da bi se bavila sportom, a ne ulicom.

"Dovođenjem Popovića, djeca su vrlo ozbiljno shvatila sve i prionula na rad koji je na kraju rezultirao zaista imprersivnim rezultatima", kaže Hajduković koji, osim truda, nije štedio ni spostvenog novca da bi klub ostvario neočekavane rezultate za rukometnu Crnu Goru, ali vrlo realne za sve koji znaju kako Popović radi na treninzima i vodi tim na utakmicama.

Rukometna škola u Ulcinju danas broji 80 članova u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji se takmiče u svim kategorijama.

"Vidjevši napredak kod golobradih momaka, Hajduković je odlučio da krenemo sa takmičenjem u Drugoj ligi. Složio sam se i sad vidimo da nijesmo pogriješili. No, nijesmo opterećeni ulaskom u Prvu ligu, već nam je prioritet da ekipu zadržimo na okupu i da je još više očvrsnemo kroz takmičenje u Drugoj ligi. Možda još godinu, a onda da krenemo u pohod na Prvu ligu", skromno kaže Popović.

Hajduković i Popović pozvali su Ulcinjane i potencijalne sponzore da stanu uz klub i pomognu mu da se potpuno oporavi nakon 20-godišnje pauze.

Bonus video: