Rukometaši poraženi od Makedonije

Muška rukometna reprezentacija poražena je na Zlatiboru od Makedonije 40:33, u prijateljskom meču u okviru priprema za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
0 komentar(a)
Žarko Marković, Foto: Zoran Đurić
Žarko Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.12.2011. 18:36h

Duel na Zlatiboru pripao je Makedoncima (40:33), u prvom i jedinom kontrolnom meču koji će izabranici Zorana Kastratovića imati tokom priprema za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i mečeve sa Belgijom i Letonijom.

Bez trojice najiskusnijih, Draška Mrvaljevića, Zorana Roganovića i Marka Pejovića (priključiće se ekipi 2. januara), najbolji crnogorski rukometaši nijednom nijesu vodili u utakmici koja je, dogovorom stručnih štabova, odigrana u atipičnih 3x25 minuta.

"Rezultat po trećinama je išao nekom progresijom. Što se igre tiče, mogu biti zadovoljan nekim fazama igre u oba pravca, počev od odbrane, preko brzog centra, ali i pozicionim napadom. Ne mogu biti zadovoljan nedostatkom koncentracije i agresivnosti u igri duboke odbrane, i nekim ishitrenim rješenjima u pozicionom napadu. Raduje da su mlađi igrači, svi koje sam imao na raspolaganju, dobili adekvatnu priliku da se nadigravaju. Sa druge strane, zadnja linija makedonske odbrane 90 odsto meča je igrala u istom sastavu", sumirao je utiske nakon meča za „Vijesti” selektor Crne Gore Zoran Kastratović.

Makedonija je na startu povela 3:0, Crna Gora je u 18. minutu prve trećine meča zaostajala samo gol (6:7), ali je taj zaostatak bio četiri gola po završetku prvih 25 minuta igre. Početak druge trećine bio je, možda, najslabiji period igre, jer je Makedonija nakon osam minuta stigla do vođstva od 18:10.

Crna Gora je do kraja ovog dijela igre uspjela da smanji na minus šest (21:27), a sredinom posljednjeg perioda je zaostajala četiri gola (28:32). Ipak, šest minuta kasnije je Makedonija otišla na nedostižnih 38:29...

"Iako smo bili oslabljeni neigranjem najiskusnijih, ovo je bila odlična provjera do sada urađenog na tehničko-taktičkom planu, od novembra, a pogotovo u tri dana rada na Cetinju", dodao je Kastratović, i napomenuo da je reprezentacija na Zlatiboru i trenirala 75 minuta na dan utakmice sa Makedoncima.

Reprezentativci će sa radom nastaviti sjutra veče od 18 časova na Cetinju, a dobiće slobodna dva dana za novogodišnje praznike.

"Dobili smo obećanja da će dvorana biti uslovna, da ćemo moći da odrađujemo trenažni proces, jer mislim da sve drugo ne bi imali nikakve svrhe", zaključio je selektor.

Crna Gora - Makedonija 33:40 (8:12, 13:15, 12:13)

Zlatibor - Gradska dvorana. Gledalaca: oko 50. Sudije: Krkačev i Belimov (Makedonija). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Makedonija 8 (5). Isključenja: Crna Gora 4, Makedonija 6 minuta.

Crna Gora: Mijatović (pet odbrana i sedmerac), Simić (šest odbrana i sedmerac), Rajković (tri odbrane i sedmerca), Rakčević 5, Vujović 1, Pejović 2, Melić 1, Ž. Marković 11 (3), Osmajić 3, Milašević 1, Lasica 2, I. Marković 2, Grbović 3, Perišić, Majić 1, Ševaljević 1.

Makedonija: Mitrevski (šest odbrana), Angelov (pet odbrana i sedmerac), Manaskov 4, Stoilov 3, Aluševski 3, K. Lazarov 10 (5), Mitkov 2, Janovski, Angelovski 1, Temelkov 1, Mirkulovski 2, V. Markovski 1, Z. Mojsovski, Ristovski, N. Markovski 2, N. Mojsovski 6, Dimovski 1, Georgievski, Kukovski, F. Lazarov 3.

Bonus video: