Test sa Makedonijom

"Ovo će biti dobra provjera za nas, da vidimo šta smo uradili na taktičkom planu i igri u oba pravca", kaže selektor Zoran Kastratović.
69 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Rukometaši Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2011. 22:36h

Nakon tri dana rada na Cetinju i u dvorani „Reks” u Kokotima, rukometaši Crne Gore danas su se zaputili ka Zlatiboru. Na srpsku planinu, međutim, nisu otišli na pripreme, kao brojne ekipe, već samo na kratak izlet - sjutra u 17 časova igraju prijateljsku utakmicu sa Makedonijom, nakon koje se odmah vraćaju u crnogorsku prijestonicu.

Selektor Zoran Kastratović ne može da računa na najiskusnije igrače Zorana Roganovića i Draška Mrvaljevića, pouzdanog pivota Marka Pejovića, dok se Fahrudin Melić večeras priključio ekipi na Zlatiboru.

"Draško će nam se priključiti kada se vratimo u Crnu Goru, a Zoran i Marko stižu kasnije, pa će početi da treniraju tek 2. januara", raportira Kastratović.

„Crveni” će biti oslabljeni u meču sa učesnikom Evropskog prvenstva u Srbiji, ali rezultat ionako nije u prvom planu.

"Igraćemo tri puta po 25 minuta. Ovo će biti dobra provjera za nas, da vidimo šta smo uradili na taktičkom planu i igri u oba pravca. Nismo kompletni, fale nam najiskusniji igrači, ali rezultat nije najvažniji. Za Makedoniju igraju uglavnom rukometaši Metalurga, koji je izborio plasman u osminu finala Lige šampiona, kao i sjajni bek Atletiko Madrida Kiril Lazarov. Protivnik je izuzetno kvalitetan i to će nam mnogo pomoći da vidimo u kakvoj smo formi", zaključio je Kastratović.

Kao što je poznato, rukometaši Crne Gore se spremaju za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Španiji 2013. godine. Rivali su Belgija i Letonija, a samo prvoplasirana ekipa ide u baraž.

Crna Gora prvi meč igra 4. januara na Cetinju protiv Belgije.

Bonus video: