Rukometašice Crne Gore vizu za OI traže u Francuskoj ili Španiji

Ukoliko Angola postane prvak Afrike, "crvene" bi se za jedno od prva dva mjesta borile sa domaćom Francuskom, Rumunijom i Japanom. Mogući rivali su i Španija, Hrvatska i Argentina
61 pregleda 0 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Handballbrazil.com
Jovanka Radičević, Foto: Handballbrazil.com
Ažurirano: 18.12.2011. 22:16h

Kraj Svjetskog prvenstva za rukometašice nije odgonetnuo sve dileme oko učesnika kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre.

Naime, Norveška je osvajanjem titule sa sobom u London povukla i vicešampiona Evrope, Švedsku, ali i povećala nade Holandije da može da se domogne kvalifikacija.

"Lale", kao i Crna Gora, sada zavise od Angole. Ukoliko ta selekcija osmi put uzastopno osvoji titulu prvaka Afrike, "crvene" će od 25. do 27. maja igrati na turniru u Francuskoj sa aktuelnim vicešampionom svijeta, zvanično trećom ekipom Evrope Rumunijom i vicešampionom Azije Japanom.

Crnoj Gori bi, čini se, više odgovaralo ukoliko bi Angola dozvolila iznenađenje na Crnom kontinentu - ako rival tima Dragana Adžića iz prve faze SP u Brazilu ne osvoji titulu, najbolje rukometašice sa ovih prostora za jedno od prva dva mjesta borile bi se protiv domaće Španije, te Hrvatske i Argentine.

Ako Angola, ipak, bude prvak Afrike i tako izbori direktno pravo nastupa u Londonu, u Španiji bi nastupila Holandija.

Prvenstvo Afrike održava se od 10. do 21. januara u Maroku.

Turnir 1

Francuska

Angola ili Crna Gora

Rumunija

Japan

Turnir 2

Španija

Hrvatska

Argentina

Crna Gora ili Holandija

Turnir 3

Danska

Rusija

2. sa Afričkog prvenstva

Dominikanska Republika

Bonus video: