Praznik rukometa u Tivtu

Đukanović ističe da je sa Opštinom Tivat dogovoreno da se uskoro u tom gradu organizuje i muški seniorski klupski turnir, sa ciljem da postane tradicionalni.
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 10:28h

U organizaciji Opštine Tivat i Rukometne akademije Đukanović, čiji je osnivač i vlasnik proslavljeni crnogorski reprezentativac Goran Đukanović, u nedjelju je u Tivtu, u dvorani „Župa“, održan rukometni turnir u mini rukometu i rukometu, uz učešće oko 250 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do 17 godina, iz Tivta, Kotora, Nikšića, Tuzi i Podgorice, gdje Akademija rukometa Đukanović ima svoju školu rukometa, te gosti iz Herceg Novog.

Tom prilikom, Đukanović se sa predsjednikom i potpredsjednikom Opštine Tivat Miodragom Kankarašem i Krstom Boškovićem dogovorio odugoročnoj saradnji u vezi sa daljom organizacijom sličnih turnira i liga.

"Dogovorili smo se da Rukometna akademija Đukanoviću u Tivtu ima bazu za odigravanje turnira i otvorenih prvenstava u mini rukometu, te turnira u rukometu u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji za djevojčice i dječake. Opština Tivat će biti domaćin u suorganizator tih manifestacija. Na tim turnirima, osim selekcija naše akademije rukometa, učestvovaće i ostali klubovi u Crnoj Gori koji imaju te uzrasne kategorije. Na turnirima će biti birani najbolji pojedinci, a onda će se vršiti i selekcija ekipe koja će kasnije učestvovati na međunarodnim turnirima širov Evrope, za koje već imamo pozive", kaže Goran Đukanović.

Đukanović ističe da je sa Opštinom Tivat dogovoreno da se uskoro u tom gradu organizuje i muški seniorski klupski turnir, sa ciljem da postane tradicionalni.

"Akademija Đukanović će biti organizator turnira koji će trajati nekoliko dana, uz učešče najboljih evropskih klubova u muškom rukometu. Tokom turnira biće organizovani razni seminari sa vrhunskim evropskim i svjetskim stručnjacima", dodaje Đukanović.

Prema riječima prvog kapitena crnogorske reprezentacije, u našoj državi treba posebnu pažnju obratiti na rad sa mlađim selekcijama.

"Rad u mlađim kategorijama je uglavnom zapostavljen. Naš plan je da proširimo rad Akademije i na sve ostale gradove u Crnoj Gori. Trenutno, Akademija broji oko 500 članova, a sa našom djecom rade vrhunski stručnjaci i bivši uspješni rukometaši i rukometašice, Mirko Zmajević, Jelena Tomasević, Miloš Baljević, Miloš Perović, Darko Bulatović, Anđela Gardašević i ja. O sportskim povredama brine fizioterapeut Jugoslav Tošković", zaključuje Đukanović, koji je ovu rukometnu akademiju osnovao prošle godine.

Galerija

Bonus video: