Odložena registracija derbija dok se ne utvrdi odgovornost sudija

Janković je, naime, odložio registraciju derbija „do kompletiranja dokumentacije“, pošto je Lovćen nakon meča uložio žalbu na suđenje para Ilija Bailović i Aldin Mlatišuma.
70 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2011. 07:53h

Derbi meč 10. kola Prve muške lige između Mojkovca i Lovćena, koji je u subotu završen bez pobjednika 20:20, još uvijek nije registrovan. Direktor liga Ranko Janković, naime, odložio je registraciju pomenute utakmice „do kompletiranja dokumentacije“, pošto je Lovćen nakon meča uložio žalbu na suđenje para Ilija Bailović i Aldin Mlatišuma.

Janković je u redovnom biltenu na sajtu Rukometnog saveza Crne Gore objavio da je video snimak sa derbija dostavljen komesaru za suđenje Nebojši Vujisiću, stručno sudijskoj komisiji Upravnog odbora RSCG i komisiji za praćenje i kontrolu suđenja, koji su obavezni da u roku od tri dana “izvrše analizu suđenja i kontrole i dostave svoje stručno mišljenje o tome da li su sudije učinile materijalnu povredu pravila igre koja je uticala na konačni ishod utakmice”.

Derbi između Mojkovca i Lovćena obilovao je jakom, ponekad i pregrubom igrom i žestokim faulovima, a iz oba tabora su nakon meča uslijedila međusobna optuživanja na račun nesportskog i provokativnog ponašanja druge strane. Zbog koškanja igrača dva tima, utakmica je bila prekinuta desetak minuta, ali bez težih posljedica. Iako su obje strane imale primjedbi na račun sudija, samo je Lovćen na kraju uložio žalbu, a Cetinjani su imali primjedbe i na račun ponašanja gledalaca.

Osim ovog slučaja, Janković je imao pune ruke posla, a po izrečenim kaznama se vidi domaća muška liga liči na sve samo ne sportsko takmičenje.

Prekinuta utakmica 10. kola Druge muške lige između Plava i Danilovgrada, zbog upada publike na teren i učestvovanja u opštoj tuči na terenu, registrovana je službenim rezultatom 10:0 u korist Danilovgrada. Plav je kažnjen novčanom kaznom od 500 eura i oduzimanjem boda.

Incident se dogodio u 46. minutu kod vođstva Plava od pet razlike, kada je golman Plava Nikola Trifunović, po prijavi sudija Miodraga Popovića i Željka Barca, fizički nasrnuo na Marka Đurišića iz Danilovgrada, koga su u tom trenutku faulirala dvojica domaćih igrača, i koji je nakon toga loptom pogodio protivničkog igrača. U incident su se umiješale obje ekipe, a situacija je eskalirala kada je došlo do upada dijela publike, koji se “umiješao” u tuču. Nakon što su smirene strasti, uz nekoliko lakše povrijeđenih, kontrolor meča Slavko Šćepanović je donio odluku da ne postoje uslovi za nastavak i prekinuo susret.

Zbog incidenta, Trifunović i Đurišić će biti četiri meča na “hlađenju”, a njihovi klubovi Plav i Danilovgrad će morati da plate po 200 eura novčane kazne zbog diskvalifikacije igrača.

Crveni karton zbog međusobnog koškanja Harisa Derviševića i Srđana Nikitovića na meču 10. kola Prve muške lige između Berana i Sutjeske, koštaće njihove klubove po 200 eura novčane kazne. Istu kaznu platiće i Cepelin zbog diskvalifikacije Vuka Borozana na meču Kadetske lige sa Mojkovcem.

Golman Berana Haris Agović je do daljnjeg suspendovan, pošto je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog, kako je navedeno u prijavi službenihlica, nastraja na sudiju Vladimira Drekalovića koga je udario glavom. Incident se dogodio po završetku utakmice 10. kola prve muške lige između Berana i Sutjeske.

Agović je dužan da u toku od tri dana dostavi izjavu u vezi prijave koju su podnijeli delegat Milija Žurić, te sudije Vladimir Drekalović i Blažo Crnogorac.

Zbog nesportskog prekršaja na meču Kadetske lige između Mojkovca i Lovćena, igrač Lovćena Igor Mašanović pauziraće jednu utakmicu, dok će Lovćen platiti 200 eura novčanu kaznu zbog njegovog direktnog crvenog kartona, kao i 200 eura zbog crvenog kartona Vuka Borilovića na istoj utakmici.

Najzad, zbog toga što nijesu izvršili obaveznu prijavu utakmice nadležnom organu Uprave policije za meč sa 7. kola Druge ženske lige sa Maestralom, Hit će morati da plati globu od 250 eura.

Bonus video: