Sutjeska gost Metalurga: Pobjednik poznat

"Za nas će ovo biti jedno veliko iskustvo, gdje ćemo moći da vidimo kako funkcionišu velike ekipe", kazao je Bogdan Nikolić, bek Nikšićana.
0 komentar(a)
Bogdan Nikolić, Foto: Www.rknexe.hr
Bogdan Nikolić, Foto: Www.rknexe.hr
Ažurirano: 11.12.2011. 09:58h

Glavni cilj rukometaša Sutjeske uoči večerašnjeg meča sa Metalurgom je da pruže što jači otpor. Istina, teško je očekivati da Nikšićani mogu ozbiljnije parirati šampionu Makedonije, kojeg sa klupe predvodi bivši olimpijski i svjetski prvak Lino Červar.

"Nijesmo u situaciji da prijetimo bilo kome, posebno ne Metalurgu. Naš protivnik je kvalitetna ekipa, učesnik Lige šampiona, što dovoljno govori o snagi protivnika. Pokušaćemo da budemo dostojan rival. Ipak, mogu to slobodno da kažem, ne očekujem da možemo napraviti bilo kakvo iznenađenje. U svojim redovima imaju igrače top klase - Stanića, Alušovskog, Rakčevića, Kozlinu, Markovića, Naumče i Zlatka Mojsoskog. Za nas će ovo biti jedno veliko iskustvo, gdje ćemo moći da vidimo kako funkcionišu velike ekipe", kazao je Bogdan Nikolić, bek Nikšićana.

A kada je Minčo Jordanov – tvorac moćnog Metalurga prije nekoliko sezona najavio je da želi zaustaviti dominaciju Vardara, mnogi nijesu vjerovali da će uspjeti. Nije se, međutim, dugo čekalo da u potpunosti preuzme primat - osvajenjem domaćeg šampionata, odnosno Kupa, makedonski predstavnik izrastao je u jak i snažan klub.

"Znam da se Metalurg iz sezone u sezonu razvija sve više. Nadograđuju kadrovsku i infrastrukturnu politiku, koja je jako važna. Međutim, ne treba ih previše dizati. Mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum, a za kakav će to rezultat biti dovoljno ostaje da se vidi", zaključio je Nikolić.

Zbog povreda, u timu Sutjeske neće biti pivota Vladimira Radulovića i lijevog krila Mirka Majića.

Večerašnja utakmica u Skoplju počinje u 18 časova.

Bonus video: