Crna Gora nakon nove drame srušila Angolu

Angola je u posljednjem minutu prišla na 27:26, ali je Bojana Popović 16 sekundi prije kraja zatresla mrežu rivala i otklonila sve dileme
94 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Www.handballbrazil.com
Bojana Popović, Foto: Www.handballbrazil.com
Ažurirano: 06.12.2011. 18:56h

Ponovo nije moglo bez drame, ali je cilj ispunjen - rukometašice Crne Gore savladale su Angolu sa 28:26 i upisale drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Suočene sa porazom koji bi ih znatno udaljio od osmine finala i natjerao da u posljednjem kolu jure trijumf nad aktuelnim olimpijskim i evropskim prvakom Norveškom, "crvene" su tek u posljednjih 15-ak minuta počele da igraju kako znaju i preokretom stigle do velika dva boda.

Zvanično šesta ekipa Evrope i tim koji je u Brazil stigao kao jedan od favorita iz sjenke bolje je počeo meč.

U 4. minutu bilo je 3:1, ali je sedmostruki uzastopni šampion Afrike i sedmoplasirani tim na Svjetskom prvenstvu 2007. godine poveo 6:5.

Tada je na scenu stupila Ana Đokić, koja je prvo pogodila praznu mrežu, a potom dva puta ukrala loptu, što je kažnjeno njenim i pogotkom Jovanke Radičević.

Nakon što je poništen čist gol Ane Radović u 21. minutu zbog nepostojećeg propadanja, rival je izjednačio na 9:9, da bi Crna Gora prvi put stigla do plus tri (12:9) u 24.

Na početku nastavka je dva puta opet bila ista razlika, ali su uporne Afrikanke sa četiri vezana pogotka preokrenule na 21:19 (44. minut).

Srećom, selektor Dragan Adžić je imao keca u rukavu - Anđelu Bulatović. Djevojka koja je jedan od najvažnijih šrafova odbrane počela je da igra napad na poziciji srednjeg beka i donijela prijeko potrebnu mirnoću.

Razigrale su se i Bojana Popović i Jovanka Radičević, pa je serijom 6:1, koju je majstorskim golom zaključila Katarina Bulatović, Crna Gora tri minuta i devet sekundi prije kraja ponovo došla do maksimalne prednosti (26:23).

Isti slučaj je bio i 68 sekundi kasnije, kada se prvi put na Svjetskom prvenstvu upisala Majda Mehmedović.

To, ipak, nije bio kraj - golovima sestara Marselinje i Lusije Kiale i tehničkom greškom Katarine Bulatović ("crvene" ih imale ukupno 19), Angola je u posljednjem minutu prišla na 27:26.

Tada je Bojana Popović uradila ono što Jovanka Radičević nije protiv Njemačke - 15 sekundi prije kraja je savladala Kristine Branko i otklonila sve dileme. To joj je bio šesti gol na meču, a imala je i toliko asistencija.

Nakon tri uzbudljiva meča, u kojima je ukupna razlika bila svega četiri gola, Crnu Goru u srijedu (18 časova) čeka duel sa selekcijom najmnogoljudnije zemlje svijeta, Kine.

Crna Gora - Angola 28:26 (14:13)

Santos - "Arena Santos". Gledalaca: 350. Sudije: Š. Bonaventura i Ž. Bonaventura (Francuska). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Angola 2 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Angola 6 minuta.

Crna Gora: M. VUKČEVIĆ (13 odbrana), Barjaktarović, Milenković, Miljanić 1, RADIČEVIĆ 5, ĐOKIĆ 5, Jovanović 1, Radović, A. Bulatović 1, SAVIĆ 2, POPOVIĆ 6 (2), Tošković, Lazović, K. BULATOVIĆ 5, Mehmedović 1, KNEŽEVIĆ 1.

Angola: TAVAREŠ (dvije odbrane), Branko (tri odbrane), Barbosa, VIEGAŠ 2, BAROŠ 3 (1), KALANDULA 1, Moraiš, ALMEIDA 3, Gialo, Fernandeš 1, L. Kiala 4, Andre, Bernardo 1, KARLOŠ 4, M. KIALA 7 (1), Kitongo.

Bonus video: