Ovo je prava Crna Gora

Radičević je 13 sekundi prije kraja ishitreno šutirala, Englert je odbranila, lopta je došla do Klajn, a u heroja Crne Gore izrasla je Đokić, koja je prekinula pas i osigurala 1.pobjedu
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2011. 18:33h

Kada ozbiljno uđu u meč, rukometašice Crne Gore mogu svakoga da pobijede. To se pokazalo i protiv Njemačke - nakon šokantnog poraza od Islanda, "crvene" su savladale Njemačku sa 25:24.

Ovim trijumfom, tim Dragana Adžića vratio se u borbu za 1. mjesto u grupi A, jer sa ovakvom igrom ni protiv Norveške nije autsajder. Naprotiv.

Njemice su vodile samo u 1. minutu, kada je Franciska Micner pogodila sedmerac. Sve nakon toga bilo je u znaku Maje Savić i saigračica.

U 6. minutu je bilo 9:4, a plus pet je ponovo bilo u 23. (12:7). Tada je uslijedio pad u igri, nije bilo gola u posljednjih sedam prvog i prva tri minuta drugog poluvremena, što je Njemačka iskoristila da izjednači na 12:12.

Tada je uslijedila rapsodija - Katarina Bulatović, Bojana Popović, Ana Đokić i Maja Savić su rešetali mrežu sjajne Sabine Englert, a nakon nevjerovatnog pasa Marije Jovanović, Jovanka Radičević je na isteku 53. minuta povisila na 23:17.

Činilo se da je sve gotovo, ali je uslijedila drama - Njemice su brzom igrom počele da prilaze, a 32 sekunde prije kraja Nađa Nadgornjaja je smanjila na 25:24.

Crna Gora je imala posljednji napad, a Radičević je 13 sekundi prije kraja ishitreno šutirala. Englert je odbranila, lopta je došla do Klajn, a u heroja Crne Gore izrasla je Ana Đokić, koja je prekinula pas i osigurala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Omalena kružna napadačica je tako krunisala svoj sjajan finiš, jer je upravo ona postigla 24. i 25. gol za Crnu Goru.

Njemačka - Crna Gora 24:25 (10:12)

Santos - „Arena Santos”. Gledalaca: 400. Sudije: Johanson i Kliko (Švedska). Sedmerci: Njemačka 4 (4), Crna Gora 4 (3). Isključenja: Njemačka 6, Crna Gora 4 minuta.

Njemačka: Englert (19 odbrana), Šilke, Voltering, Klajn 2, Micner 8 (4), Augzburg 2, Miler 1, Lerper, Krauze, Rihter 4, Langkajt, Melbek 2, Althaus, Nadgornjaja 5, Volbold, Šulce.

Crna Gora: M. Vukčević (osam odbrana), Milenković, Miljanić, Radičević 4, Đokić 5, Jovanović 1, Radović, A. Bulatović, Savić 2, Popović 5 (2), S. Vukčević, Tošković, Lazović, K. Bulatović 8 (1), Mehmedović, Knežević.

Galerija

Bonus video: