Bez Sonje Barjaktarović u prvoj fazi

Sonja je zbog povrede preskočila gotovo sve treninge i prijateljske utakmice, pa je neće biti u timu za prvih pet utakmica.
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 08:28h

Više se ne broje mjeseci, sedmice, dani... Sada samo sati dijele rukometašice Crne Gore od prvog nastupa na svjetskim prvenstvima. Na jubilarnom, 20. planetarnom šampionatu, prvom koji se održava na teritoriji Amerike, "crvene" u brazilskom Santosu u 18 časova po našem vremenu igraju protiv još jednog debitanta, Islanda.

Razlika u klasi je, naravno, ogromna. Imena Bojane Popović, Katarine Bulatović, Jovanke Radičević... mnogo znače u rukometnom svijetu, a gotovo niko ne zna za Gudmunsdotir, Bragadotir i ostale djevojke čije se prezime završava riječju kćerka (dotir to znači). To, ipak, ne znači da se iko u crnogorskoj ekspediciji opustio, već se na duel sa ostrvskom ekipom gleda kao da je u pitanju neka velesila...

Nažalost, nije moglo bez pehova - Crna Gora će u prvoj fazi biti lišena usluga Sonje Barjaktarović, koja je zbog povrede preskočila gotovo sve treninge i prijateljske utakmice, pa je neće biti u timu za prvih pet utakmica.

Sonji će društvo na tribinama praviti saigračica iz Budućnosti Ivana Božović, za koju se i ranije znalo da je 18. igračica reprezentacije.

"Sonja Barjaktarović je poslije duže vremena odradila pravi rukometni trening, a propustila je 22 ili 23. Prije tehničkog sastanka imamo obavezu da izaberemo 16 igračica koje ne mogu da se mijenjaju do kraja prve faze. Bilo je priče da će moći da se prijavi 18 rukometašica, pa da se 16 odabere ujutro prije utakmice, ali taj predlog nije prošao", kaže selektor Dragan Adžić.

Crna Gora je favorit u prvom meču, ali je oprez neophodan.

"Islandu se oporavila veoma dobra igračica, koja je igrala u pripremnom periodu. U odnosu na naš duel na Evropskom prvenstvu, tim je pojačan i desnim bekom. Naravno, opominje nas rezultat protiv Ukrajine, ne može ekipa koja nema kvalitet da u baražu za Svjetsko prvenstvo pobijedi bilo koga sa 19 golova razlike. Uzgred, može se očekivati da u prvom meču naš tim bude u grču, jer se ovo Svjetsko prvenstvo dugo čeka, pa postoji nervoza".

Da li ste, ipak, više razmišljali o utakmici 2. kola, kada je rival Njemačka?

"U suštini, morali smo da se bavimo Njemicama, ali smo i Island dugo skenirali. Naravno, o Njemačkoj smo više razmišljali, jer je u pitanju jači rival, a pravu sliku ćemo imati nakon njenog današnjeg duela s Norveškom, zaključio je Adžić".

PRVO KOLO

GRUPA A (Santos)

Crna Gora - Island 18.00

Norveška - Njemačka 20.15

Angola - Kina 22.30

GRUPA B (Barueri)

Kazahstan - Australija 18.45

Rusija - Južna Koreja 21.00

Holandija - Španija 23.15

GRUPA C (Sao Paulo)

Brazil - Kuba 37:21 (17:11)

Rumunija - Tunis 18.00

Francuska - Japan 20.15

GRUPA D (Sao Bernardo do Kampo)

Švedska - Argentina 16.00

Danska - Urugvaj 18.15

Hrvatska - Obala Slonovače 20.30

Galerija

Bonus video: