Milošević: Crna Gora može osvojiti medalju

"Siguran sam da su dobro spremne i da imaju snage da sa iskusnom Bojanom Popović i Majom Savić ostvare željeni rezultat. Treba vjerovati da se može doći do medalje", rekao je Milošević.
55 pregleda 0 komentar(a)
Pero Milošević, Foto: Vesko Belojević
Pero Milošević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.12.2011. 12:17h

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ima kvalitet i sa malo sreće može osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, smatra trofejni crnogorski trener Pero Milošević.

On smatra da crnogorska reprezentacija, pojačana Katarinom Bulatović, Anom Đokić i Anom Radović koja je zbog povrede propustila Evropsko prvenstvo (EP), može da ostvari istorijski uspjeh.

“Sa Đokić i Bulatović u sastavu imamo mnogo jaču reprezentaciju. Vjerujem da imamo kvalitet i da ćemo uz malo sreće doći do medalje. Igračice imaju iskustva igranja na šampionatu, starije su i iskusnije za godinu od EP, pojačane i spremne, samo da ih i zdravlje posluži. To me čini optimistom da vjerujem u uspjeh”, rekao je Milošević agenciji MINA.

On smatra da je EP jače od SP i da će selektor Dragan Adžić u nekim mečevima moći da kalkuliše i više rotira igračice.

“Siguran sam da su dobro spremne i da imaju snage da sa iskusnom Bojanom Popović i Majom Savić ostvare željeni rezultat. Treba vjerovati da se može doći do medalje", rekao je Milošević.

On smatra da su najozbiljniji kandidati za pobjedničko postolje, osim crnogorske selekcije, Norveška i Rusija, kao i Danska i Rumunija.

Milošević, koji je je mušku seniorsku reprezentaciju predvodio do plasmana na EP 2008. godine, ponovio je da rukometaši imaju kvalitet da izbore plasman na velika takmičenja.

Crna Gora će debitovati na SP, koje će od 3. do 18. decembra biti odigrano u Brazilu, a igraće u A grupi sa Norveškom, Njemačkom, Angolom, Islandom i Kinom.

Samo pobjednik SP izboriće plasman na Olimpijske igre, dok će nastup na kvalifikacionom turniru izboriti još šest reprezentacija.

Bonus video: