Bulatović: Jedan loš dan može koštati uspjeha

"Ukoliko dođemo u situaciju da se borimo za medalju bio bi to izvanredan uspjeh jer prvi put nastupamo na SP”, kazala je Bulatović agenciji MINA.
127 pregleda 0 komentar(a)
Maja Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Maja Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.11.2011. 18:45h

Cilj ženske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu (SP) u Brazilu je plasman u četvrtfinale i da izbori nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre (OI), a sve bolje od toga bio bi veliki uspjeh, ocijenila je dugogodišnji kapiten Budućnosti Maja Bulatović.

Ona je naglasila da je SP teško takmičenje, navodeći da se utakmice igraju iz dana u dan i da jedno loše izdanje može biti kobno za konačan plasman.

“Jedan loš dan, bez obzira na kvalitet koji posjeduje, može neku reprezentaciju koštati uspjeha. Naš zacrtani cilj uoči SP je plasman na kvalifikacioni turnir za OI, sve ispod toga bio bi neuspjeh. Ukoliko dođemo u situaciju da se borimo za medalju bio bi to izvanredan uspjeh jer prvi put nastupamo na SP”, kazala je Bulatović agenciji MINA.

Ona je naglasila da Crna Gora ima kvalitetnu reprezentaciju, dobro pokrivenu na svim pozicijama.

“Mnogo smo kvalitetniji i iskusniji nego na Evropskom prvenstvu (EP), kada su nas povrede omele da rezultat, ionako odličan, bude još bolji. Utakmice se igraju iz dana u dan i teško je prognozirati ili postavljati neki cilj ili pritisak na djevojke da moraju ostvariti uspjeh, ili osvoojiti medalju. Ukoliko dođemo u situaciju da se borimo za medalju biće to veliki uspjeh, ali generalni cilj je plasman na kvalifikacioni turnir”, kazala je Bulatović.

Ona smatra da je SP mnogo kvalitetnije takmičenje od EP, navodeći da osim domaćina i Južne Kore ima još nekoliko reprezentacija koje mogu mnoge da iznendade.

“Brazil je domaćin i biće nezgodan, kao i Južna Koreja koja je uvijek opasna. Ima i nekoliko reprezentacija koje igraju divlji rukomet i koje kada im krene mogu biti nezgodne“, rekla je Bulatović.

Ona je istakla da bi predstojeći šampionat mogla da obilježi Bojana Popović.

“Najavila je da će joj ovo biti posljednja sezona u karijeri. Nadam se da će izvanrednu karijeru završiti sa velikim uspjehom u reprezntaciji Crne Gore i Budućnosti”, rekal je Bulatović.

Crna Gora će debitovati na SP, koje će od 3. do 18. decembra biti odigrano u Brazilu, a igraće u A grupi sa Norveškom, Njemačkom, Angolom, Islandom i Kinom.

Samo pobjednik SP izboriće plasman na OI, dok će nastup na kvalifikacionom turniru izboriti još šest reprezentacija.

Bonus video: