Đer spojio Bona i Loke

Ugovor je potpisan do kraja sezone i biće produžen samo ukoliko Bon ispuni cilj i, sa ekipom čiji je jedan od aduta crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, osvoji Ligu šampiona
53 pregleda 0 komentar(a)
Karl Erik Bon, Foto: Www.gyorietokc.hu
Karl Erik Bon, Foto: Www.gyorietokc.hu
Ažurirano: 24.11.2011. 18:13h

Prije 10 mjeseci, Karl-Erik Bon je otjeran sa klupe Larvika, jer je nagovorio svoju djevojku Hajdi Loke da na kraju sezone ode u Đer.

Jedan od najpoznatijih rukometnih parova sada je ponovo zajedno - norveški stručnjak postao je trener mađarskog šampiona.

Bon je u avgustu preuzeo reprezentaciju Mađarske, koja je u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo ispala od Njemačke. Tada je potpisao ugovor do 2016. godine i postao prvi stranac na klupi mađarskog nacionalnog tima.

Tamošnji mediji, međutim, pišu da je još tada postignut dogovor da Bon preuzme i Đer, samo se čekao pogodan trenutak da se uruči otkaz Čabi Konkolju.

On je i uslijedio nakon blijedih igara u prvoj fazi Lige šampiona, u kojoj je najveći favorit za osvajanje titule u posljednjem kolu osigurao jedno od prva dva mjesta u grupi.

"Ovo će biti veoma važan period mog života. Biću posvećen mađarskom rukometu 24 sata, pokušati da što bolje usavršim jezik i upoznam ovdašnje prilike", rekao je 46-godišnji trener u prvom obraćanju po postavljanju za trenera mađarskog šampiona.

Ugovor je potpisan do kraja sezone i biće produžen samo ukoliko Bon ispuni cilj i, sa ekipom čiji je jedan od aduta i crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, osvoji Ligu šampiona.

Mađarske ekipe do sada su samo dva puta bile prvaci Evrope - Vašaš 1982. i Dunafer 1999. godine, koji je tada predvodio bivši trener Budućnosti Đula Žiga.

Bonus video: