Crna Gora očitala lekciju Hrvaticama

U jutrošnjem matineu u barskoj “Topolici”, izabranice Dragana Adžića poigrale su se sa rivalkama iz Hrvatske (36:25), u drugom prijateljskom susretu u okviru priprema za SP
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 12:58h

U jutrošnjem matineu u barskoj “Topolici”, izabranice Dragana Adžića poigrale su se sa rivalkama iz Hrvatske (36:25), u drugom prijateljskom susretu u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. “Crvene” su prikazale igru koja uliva dodatni optimizam pred predstojeću smotru najboljih svjetskih selekcija i pokazale da imaju kvalitet za sam vrh.

Kuriozitet je da je većina golova postignuta iz brze tranzicije, kontri i polukontri u kojima je pored granitne domaće odbrane blistala izuzetno raspoložena Jovanka Radičević koja je sa 13 postignutih golova bila i najefikasnija igračica meča (od osam koliko je postigla u prvom poluvremenu šest je uknjižila nakon kontranapada).

“Drago mi je što je ekipa pokazala karakter i voljni momenat koji je karakterističan za velike timove. Selektor je malo kombinovao, uigravao i neke druge linije tima, a i krajnji rezultat govori da je ova proba bila uspješna. Sve igračice kojima je ukazana šansa su opravdale povjerenje i to će svakako biti naš kvalitet više na predstojećem prvenstvu”, istakla je Radičević.

Za razliku od jučerašnjeg duela (31:28), Adžić je danas odmarao Bojanu Popović, Maju Savić i Majdu Mehmedović, koja se i povrijedila u prvom meču. U igru nije ulazila ni Ana Đokić, a Katarina Bulatović je u 26. minutu nezgodno pala nakon grubog starta protivničke odbrane i ranije napustila meč . Selektor Hrvatica Canjuga je, sa druge strane, sve do samog finiša bio sa najboljom postavom na parketu.

“Još je vruća povreda, ali će sve biti u najboljem redu. Drago mi je što smo ostvarili trijumf koji je bitan i na psihološkom planu”, kratko je prokomentarisala Katarina Bulatović.

Crnogorske rukometašice u petak putuju za Pariz, gdje će učestvovati na međunarodnom turniru zajedno sa Francuskom, Tunisom i Rusijom, koja im je rival u polufinalu turnira.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu igra se od 3. do 18. decembra.

Crna Gora je u grupi A sa Islandom, Njemačkom, Norveškom, Angolom i Kinom.

Crna Gora - Hrvatska 36:25 (18:15)

Bar - Dvorana: “Topolica”. Sudije: Koen i Perec (Izrael). Sedmerci: Crna Gora 2 (1), Hrvatska 1 (0). Isključenja : Crna Gora 10, Hrvatska 6 minuta.

Crna Gora: M. Vukčević (dvije odbrane i sedmerac), Miljanić 1, Radičević 13, Đokić, Jovanović 5 (1), A. Bulatović 1, Božović 4, Milenković (tri odbrane), S. Vukčević 1, Tošković 5, Nikčević, Lazović, K. Bulatović 3, Knežević 3.

Hrvatska: Grubišić (pet odbrana), Tatari 3, Kiridžić 1, Jovetić 3, Šerić, Petković, Gaće 1, Pušić 1, Horvat 4, Franić 2, Penezić 9, Jelčić, Lovrić, Žderić (pet odbrana i sedmerac), Džono 1, Zebić, Ježić.

Bonus video: