Crnogorske rukometašice bolje od Hrvatske

Nakon izjednačenih 20 minuta, u kojima nijedan tim nije imao ništa više od minimalne prednosti, „crvene” su ubacile u veću brzinu i pokazale da razlika u klasi, ipak, postoji
68 pregleda 0 komentar(a)
Bulatović, Foto: Boris Pejović
Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.11.2011. 20:20h

Nije sve štimalo, ali nije ni trebalo. I ono što je viđeno sinoć u Baru potvrdilo je ono što priča čitava rukometna planeta - Crna Gora ima moćnu reprezentaciju, sposobnu da na Svjetskom prvenstvu bude u konkurenciji za medalju.

Snagu izabranica Dragana Adžića osjetio je veliki dužnik sa Evropskog prvenstva u Danskoj, selekcija Hrvatske, koja je poražena sa 31:28.

Nakon izjednačenih 20 minuta, u kojima nijedan tim nije imao ništa više od minimalne prednosti, „crvene” su ubacile u veću brzinu i pokazale da razlika u klasi, ipak, postoji.

Serijom 5:2, tokom koje je imala i igračicu manje u polju, Crna Gora je došla do plus tri u 25. minutu (16:13), a tri minuta kasnije, petim pogotkom Bojane Popović, i do 18:14.

Ta razlika je bila i na poluvremenu, a u nastavku je Adžić na teren poslao i Suzanu Lazović. Djevojka koja je zbog operacije leđa pauzirala od Evropskog prvenstva u Danskoj (bila na parketu samo poluvrijeme u Regionalnoj ligi), igrala je u odbrani i sa nekoliko sjajnih intervencija pokazala da će biti u konkurenciji za Brazil.

"Bilo je grešaka i u odbrani i u napadu, ali i dobrih stvari u oba pravca. Ubijeđena sam da ćemo u Brazilu, a nadam se da ću i ja otići tamo, pokazati pravo lice opravdati očekivanja navijača. Cilj mi je bio da se poslije 11 mjeseci vratim na teren i da pomognem ekipi, a vidim da saigračice vjeruju u mene i opravdavaju neke greške koje ne bih smjela da pravim", istakla je Lazovićeva.

A uzbuđenja nije bilo - predvođene maestralnom Popovićevom, efikasnom Katarinom Bulatović i Anđelom Bulatović, koja je u reprezentaciji opet odigrala fenomenalno, „crvene” su u 48. minutu stigle do 27:21, četvrtim golom sjajnog kapitena Maje Savić.

Hrvatice su u finišu samo smogle snage da smanje razliku, a Adžić je na teren mogao da pošalje i Jasnu Tošković, koja je golom pokazala da može da bude alternativa Katarini Bulatović...

"Čestitke rivalu, ipak je ovo druga reprezentacija u odnosu na onu koju smo mi pobijedili u Danskoj, jer sada ima Bulatović i Đokić. Crna Gora ima drugačiji cilj od nas u Brazilu, a to je medalja. Sigurno je da je uz Norvešku i Rusiju glavni kandidat za odličja, dok je nama želja da uđemo među osam i izborimo kvalifikacije za Olimpijske igre", naglasio je selektor „vatrenih” Vladimir Canjuga.

Isti rivali sastaju se sjutra u 10 časova, a meč će biti zatvoren za javnost.

Adžić: Jako sam zadovoljan

Selektor Dragan Adžić je bio prijatno iznenađen nivoom igre.

"Jako sam zadovoljan, očekivao sam da će biti više tehničkih grešaka zbog onoga što smo radili prethodne sedmice. Odnos djevojaka je bio fenomenalan, a to je, uz zdravstveni bilten za koji se nadam da će biti još bolji, i najvažnije", kaže Adžić.

Da li je Suzana Lazović odigrala bolje nego što ste očekivali?

"Nakon dozvole doktora da nastavi karijeru njen oporavak je tekao kako bi trebalo. Odlično je odradila kondicioni dio, daje svoj doprinos, a sa ovim što je pružila definitivno pretenduje da bude među 17 putnica za Brazil".

Anđela Bulatović je opet bila sjajna, da li ima dodatni motiv kada obuče reprezentativni dres?

"Igra odlično, radi fenomenalno, a sada je dobila i iskoristila šansu i zbog odsustva Mare Jovanović i činjenice da je Milena Knežević imala manjih zdravstvenih problema. Ona uvijek daje maksimum, ima pravi odnos i reper je za ostale kako se treba ponašati", zaključio je Adžić.

Crna Gora - Hrvatska 31:28 (19:14)

Bar - SC „Topolica“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Koen i Perec (Izrael). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Hrvatska 2 (2). Isključenja: Crna Gora 14, Hrvatska 8 minuta.

Crna Gora: M. VUKČEVIĆ (sedam odbrana), Milenković, Miljanić, RADIČEVIĆ 2 (1), ĐOKIĆ 2, A. Bulatović 5, Tošković 1, S. Vukčević, SAVIĆ 4, POPOVIĆ 8 (1), Lazović, Nikčević, K. BULATOVIĆ 7 (2), Mehmedović, KNEŽEVIĆ 2.

Hrvatska: GRUBIŠIĆ (tri odbrane), Jelčić (osam odbrana i sedmerac), TATARI 2, Kiridžić, JOVETIĆ, Šerić, Petković, Gaće, Pušić-Koroljević 1, HORVAT 4, Franić 3, PENEZIĆ 6, Lovrić 3, ZEBIĆ 4 (2), MILANOVIĆ-LITRE 5, Ježić.

Bonus video: