Prva pobjeda Sutjeske

Nakon devet kola posta, predvođeni aktuelnim direktorom Božidarom Mušikićem, Nikšićani su stigli do prve pobjede u SEHA ligi
0 komentar(a)
RK Sutjeska, Foto: Boris Pejović
RK Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.11.2011. 19:26h

Konačno je i Nikšićane krenulo, sujetni bi rekli nakon ostavke Zorana Kastratovića.

Nakon devet kola posta, predvođena aktuelnim direktorom Božidarom Mušikićem na klupi, Sutjeska je stigla do prve pobjede u SEHA ligi.

Od samog starta domaći su bili bolji, a posebno od sredine prvog dijela, a „crveno-bijeli” nakon toga nisu imali priliku da se vrate u meč.

Mirko Majić doveo je Sutjesku u vođstvo u 3. minutu. Beograđani su u 6. minutu poravnali rezultat (3:3), a odmah zatim stigli i do prvog vođstva 4:3.

Međutim, uslijedio je period dobre igre Nikšićana, koji su u 19. minutu imali tri gola prednosti (13:10).

Sutjeska je zahvaljujući dobroj igri Mirka Majića u 23. minutu stigla na plus pet (15:10). Na drugoj strani, golman Zvezde Tibor Ivanišević pet puta uzastopno je zaustavio nalet domaćih, što su gosti iskoristili i u 25. minutu prišli na minus dva (15:13).

"Ovo je naše najbolje izdanje u SEHA ligi. Odigrali smo odličan meč. Sada sa više samopouzdanja dočekujemo naredne mečeve.Vjerujem da ćemo do kraja godini zabilježiti još par pobjeda. U svakom slučaju, ja sam optimista", istakao bek Sutjeske Bogdan Nikolić.

U nastavku meča Beograđani su samo u uvodnim minutama našli lijek za Majića, međutim, ne i za Bogdana Nikolića, koji je odlično pogađao sa pozicije lijevog beka.

Treba napomenuti da je blistavo veče imao Marko Rajković (17 odbrana), zbog čega ga je publika dva minuta prije kraja ispratila aplauzom.

"Sutjeska je zasluženo dobila utakmicu. Mi smo prinuđeni da glavne igrače u Regionalnoj ligi odmaramo, budući da nam je domaće prvenstvo najvažnije. Svaki drugi dan imamo utakmicu. Jednostavno, negdje moramo da se osvježimo i da reskiramo poraz. Momci koji imaju manju minutažu imali su priliku da se dokažu, međutim, nakon nastupa nisu me uvjerili da zaslužuju neku veću minutažu", kazao je Nenad Peruničić, strateg Beograđana.

Sutjeska – Crvena Zvezda 29:22 (15:13)

Nikšić - Dvorana Sportskog centra. Gledalaca 500. Sudije: Mitrevski, Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Sutjeska 4 (3), Crvena zvezda 3 (3). Isključenja: Sutjeska 10, Crvena zvezda 2 minuta.

Sutjeska: Rajković (17 odbrana), Bojanić (1 odbrana) Jocović,Rakočević 1, Blečić 1, Bulajić, Šekarić, Ašanin 2, Majić 9, Đođić 3, Vučković, Nikitović, Trifunović 4 (3), Blagojević 1, Nikolić 8, Čizmović.

Crvena zvezda: Ivanišević ( 7 odbrana i jedan sedmerac)), Jeraj (5 odbrana), Živković 3 (1), Pucelj, Nadoveza, Šćepanović, Pavić 4 (1), Kosanović, Pušica 3, Šljivančanin, Ćirić 3, Đokić 3, Blečić, Anđelić 6 (1), Sudžum.

Bonus video: