Lovćen ponovo bolji od Sutjeske

Za razliku od duela u Regionalnoj ligi (26:20), Cetinjani su večeras slavili znatno teže, sa 23:22 (13:12), u zaostalom meču 6. kola Prve muške lige.
52 pregleda 0 komentar(a)
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.11.2011. 19:06h

Drugi put u četiri dana, rukometaši Lovćena slavili su u Nikšiću protiv Sutjeske. Za razliku od duela u SEHA ligi (26:20), Cetinjani su znatno teže došli do pobjede, u zaostalom meču 6. kola Prve muške lige. Sutjeska je sinoć odigrala znatno bolje, u pojedinim trenucima bila i bolji rival. Međutim, nedostatak sreće i pad koncentracije kada je bilo najpotrebnije, uslovili su da Cetinjani pjevajući napušte Nikšić. A sve je moglo biti drugačije da je Mirko Majić, pogodio sedmerac u finušu meča...

Zahvaljujući čvrstoj odbrani, domaći su 10. minutu imali plus tri (4:1), ali su u 19. minutu Cetinjani stigli do drugog izjednačenja (7:7), a u 27. minutu i do prvog vođstva golom Mirka Radovića (11:10). Lovćen je tu prednost sačuvao do odmora.

"Znali smo da će nakon pobjede u SEHA ligi utakmica sa Nikšićanima biti teška. Sutjeska je igrala odlično, međutim, u presudnim trenucima imali smo prava rješenja i zasluženo smo stigli do bodova. Moramo biti zadovoljni kada se zna da smo u svega nekoliko dana dva puta dobili Sutjesku", istakao je bek Lovćena Goran Lasica, inače rođeni Nikšićanin.

Do 40. minuta se igralo gol za gol, a onda su gosti, ipak, stigli do dva gola prednosti (17:15). Brzim kontrama Nikšićani su dva minuta kasnije izjednačili (17:17), a onda su u 53. minutu preko Majića ponovo poveli (22:21). Kada je u 54. minutu Marko Rajković odbranio sedmerac Drašku Kaluđeroviću, činilo se da bodovi mogu ostati u Nikšiću. Ipak, tri minuta prije kraja, Cetinjani su stigli do prednosti (23:22), a šansu da izjednači prokockao je Majić, koji je 60 sekundi prije kraja promašio sedmerac. Do kraja Lovćen je čuvao i sačuvao vođstvo.

"Isključivo zbog nedostatka sreće doživjeli smo poraz. Igrali smo dobro, ali jednostavno sreća nam je okrenula leđa. Teško je u ovom trenutku bilo šta reći", kazao je srednji bek Sutjeske Bogdan Nikolić.

Lovćen je, tako, upisao i šestu pobjedu i zadržao je lidersku poziciju na tabeli. Sutjeska je, sa druge strane, doživjela drugi poraz.

Sutjeska – Lovćen 22:23 (12:13)

Nikšić - Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 300. Sudije: Bailović (Pljevlja), Mlatišuma (Bar). Sedmerci: Sutjeska 6 (4), Lovćen 4 (2). Isključenja: Sutjeska 10, Lovćen 6 minuta.

Sutjeska: Jocović, Rajković (15 odbrana i sedmerac), Blečić 2, Bojanić, Šekarić, Ašanin 1, Adžić, Majić 7 (1), Đođić 5 (3), Vučković 1, Nikitović, Trifunović 2, Blagojević 1, Nikolić 3, Čizmović.

Lovćen: Simić (sedam odbrana i sedmerac), Abramović, Lipovina, Jovetić 1, Kaluđerović 1, I. Marković 8 (2) , Popović, Pejović, Drašković 1, Radović 3, Popović, Latković, Perišić 3, Lasica 3, Grbović 3, N. Marković.

Bonus video: