Đokić: Ni zadovoljna, ni nezadovoljna, sve ekipe su jake

"Dobra je stvar što smo se ranije susrele sa svim ovim timovima i imamo osjećaj kako bi trebalo da igramo protiv njih", kaže pivot Ana Đokić.
90 pregleda 0 komentar(a)
Ana Đokić, Foto: Savo Prelević
Ana Đokić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2011. 09:28h

Jeste da je dan pred žrijeb Dragan Adžić rekao da mu je svejedno ko će biti rivali u glavnoj fazi Lige šampiona, ali se čini da su bečke kuglice bile naklonjene Budućnosti - podgoričke rukometašice će igrati u grupi B sa rumunskim Olkimom, ljubljanskim Krimom i francuskim Mecom.

Izbjegnut je Đer, po mnogima najveći favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, kao i prošlogodišnji finalisti Larvik i Ićako. Uzgred, rivali u grupi 2 veoma su dobro poznati - Olkim i Krim su i lani bili rivali u glavnoj fazi, dok je Mec srušen na putu ka osvajanju Kupa pobjednika kupova prije godinu i po.

"Nemam zašto da budem ni zadovoljna ni nezadovoljna, jer su sve ekipe u ovoj fazi veoma jake. Dobra je stvar što smo se ranije susrele sa svim ovim timovima i imamo osjećaj kako bi trebalo da igramo protiv njih. Dobro je što nam nije došla neka ekipa koju ne znamo baš najbolje, kao što je Đer, koji ima potpuno novi sastav. U svakom slučaju, ako ne pružimo 101 odsto mogućnosti, ništa nećemo moći da uradimo", kaže Ana Đokić.

Omaleni pivot kaže da niko iz redova Budućnosti nije imao nikakvu posebnu reakciju kada je saznao imena protivnika.

"Znamo da svako može svakoga da pobijedi, i da iznenadi, i prijatno i neprijatno. Nema nikakvih pravila, jer su sve ekipe zaista veoma dobre i za svaki meč moramo da budemo izuzetno spremne".

Da li je dobro što ste izbjegli Larvik, predstavnika skandinavske škole rukometa?

"Mislim da smo u posljednje vrijeme razbile famu o tome da nam ne odgovaraju skandinavske ekipe. Naravno, stil igre Krima i Olkima nam više odgovara, jer je bliži našem, ali smo navikle i na ostale. Jedino Ićako odskače iz nekih šablona".

Koji je cilj Budućnosti?

"Sad mi je cilj da uzmem medalju na Svjetskom prvenstvu i da osvojim sve što se može osvojiti. Ko kaže da mu je cilj samo da uđe u polufinale, nije pravi sportista. Ne želim, ipak, da neko pomisli da sam rekla da ćemo osvojiti titulu prvaka Evrope, ali svaka od ovih osam ekipa ima želju da to uradi. Vidjećemo ko će to na kraju da uradi - zaključila je Đokićeva.

Raspored grupe 2

1. Kolo (4/5. februar)

Mec - BUDUĆNOST

Krim - Olkim

2. kolo (11/12. februar)

BUDUĆNOST - Krim

Olkim - Mec

3. kolo (18/19. februar)

Olkim - BUDUĆNOST

Mec - Krim

4. kolo (25/26. februar)

Krim - BUDUĆNOST

Mec - Olkim

5. kolo (3/4. mart)

BUDUĆNOST - Mec

Olkim - Krim

6. kolo (10/11. mart)

BUDUĆNOST - Olkim

Krim - Mec

Bonus video: