Samo je Brazil u mislima

Operacija Brazil počinje danas, kada će „crvene” odraditi dva treninga u „Morači”. Na popodnevnom okupljanju biće 18 djevojaka...
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2011. 23:22h

U svom prvom nastupu na velikim takmičenjima, rukometašice Crne Gore stigle su do 6. mjesta.

Zbog toga, a i činjenice da je tim nakon Evropskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj postao jači za najboljeg desnog beka svijeta Katarinu Bulatović i iskusnog pivota Anu Đokić, očekivanja nacije su postala ogromna - od izabranica Dragana Adžića traži se čak i medalja na šampionatu svijeta.

Da li će u Brazilu biti ispisane jedne od najljepših stranica crnogorskog sporta, ostaje da se vidi.

Jedna stvar, svakako, hrabri - dok svi ostali kandidati za odličja kubure sa povredama, svih 19 igračica na koje Adžić računa zdrave stižu na pripreme.

Operacija Brazil počinje sjutra ujutro, kada će „crvene” odraditi dva treninga u „Morači” (prvi je u 8.30 časova). Na popodnevnom okupljanju biće 18 djevojaka, a u srijedu će se saigračicama priključiti i Mirjana Milenković, koja sjutra veče u dresu španskog Ićaka igra meč španske lige sa Alkobendasom.

"Gotovo sve djevojke su već tu. Hvala bogu, nema nikakvih povreda, još samo da Mira dođe zdrava. I Sonja Barjaktarović se osjeća bolje, u Danskoj je imala samo trenutnu slabost i povraćanje", kaže Adžić.

Crnogorskog selektora, ali i cijelu javnost, oduševila je činjenica da je Jovanka Radičević ušla u top formu. Desno krilo Đera je u dvomeču sa Hipobankom postiglo čak 19 golova, od čega čak 12 u meču kojim je mađarski prvak osigurao plasman u glavnu rundu Lige šampiona.

"Očekivao sam da će ona doći na svoj nivo, to se i dogodilo sada kada ima više utakmica. To može samo da nas raduje. I Mara Jovanović ima prostor i minutažu u Olkimu, a nadam se da će to da se odrazi i na igru reprezentacije", zaključio je Adžić.

Do početka šampionata i utakmice sa Islandom ostalo je 18 dana.

Tim u kojem je 13 igračica Budućnosti, te Jovanović, Milenković i „Mađarice” Radičević, Sandra Nikčević (Alkoa), Sara Vukčević (Erd) i Jasna Tošković (Bekeščaba), do tada će odigrati dvije kontrolne utakmice sa Hrvatskom u Baru (21. i 22. novembra).

Pred odlazak u Brazil, koji je planiran za 28. novembar, učestvovaće na turniru u Parizu sa Francuskom, Tunisom i Rusijom.

Osim Islanda, sa kojim se sastaje 3. decembra, Crna Gora će u Santosu igrati i sa Njemačkom, evropskim i olimpijskom prvakom Norveškom, Angolom i Kinom. Po četiri najbolje ekipe iz četiri grupe idu u osminu finala.

Bez želja za žrijeb

Žrijeb za glavnu rundu Lige šampiona održaće se sjutra (11 časova) u Beču.

Budućnosti, koja je nakon pet kola osigurala 1. mjesto u grupi A, u prvom šeširu društvo će praviti tri velikana - aktuelni prvak Evrope Larvik, te šampioni Mađarske i Rumunije, Đer i Olkim. U drugom šeširu su Midtjiland (Danska), ljubljanski Krim, francuski Mec i vicešampion Starog kontinenta Ićako. U glavnoj fazi ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po četiri tima, a Budućnost će za rivale dobiti jedan tim iz prvog i dva iz drugog šešira.

"Prošle godine svi su željeli Ićako, koji je kasnije stigao do finala. Zbog toga i nemam posebnih želja, mi smo napravili ono što smo mogli, jer smo osvojili prvo mjesto i tako izbjegli da budemo u grupi i sa Đerom i sa Olkimom, ili Larvikom i Đerom. Ko god da nam dođe, spremićemo se najbolje što možemo", kaže Adžić.

Bonus video: