Fajnl-for Lige šampiona u Kelnu do 2014.

Dvorana u četvrtom gradu po veličini u Njemačkoj može da primi 19.750 gledalaca, a bila je ispunjena bukvalno do posljednjeg mjesta na posljednja dva završna turnira
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 13:37h

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je da će se fajnl-for Lige šampiona za muškarce održavati u Kelnu makar do 2014. godine.

Novi trogodišnji ugovor između menadžmenta "Lankses arene", gradskih vlasti Kelna i marketinga EHF postignut je na zadovoljstvo svih strana.

Dvorana u četvrtom gradu po veličini u Njemačkoj može da primi 19.750 gledalaca, a bila je ispunjena bukvalno do posljednjeg mjesta na posljednja dva završna turnira.

Zbog toga nije ni bilo dileme da li da se produži ugovor.

"Keln je bio domaćin dva nevjerovatna fajnl-fora. Činjenica da smo privukli toliko ljubitelja rukometa, i to ne samo iz Evrope, već iz čitavog svijeta, potvrđuje da je Keln pravo mjesto za naš najvažniji klupski događaj", kazao je predsjednik EHF Tor Lian.

Peter Vargo, direktor marketinga EHF-a poručio je da je sada "stvorena baza da taj događaj bude nešto što nikada nije viđeno u sportovima koji se održavaju u dvoranama".

Gradonačelnik Kelna Jirgen Roters naglasio je da produžetak ugovora omogućava tom gradu "da postane jedna od glavnih sportskih destinacija u Evropi".

Titule u Kelnu osvojili su Kil 2010. i Barselona ove godine. Naredni fajnl-for zakazan je za 26. i 27. maj 2012.

Najjeftinija karta za dva dana košta 52 eura, a za bolja mjesta mora da se izdvoji 112, 167 ili 222 eura. VIP ulaznice se plaćaju čak 592 eura.

Galerija

Bonus video: