Hasan Mustafa pod istragom zbog korupcije

Tužbu zbog korupcije pokrenula agencija “Sportfajv” iz Hamburga, koja je izgubila trku u dobijanju TV prava za Svjetsko prvenstvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 14:35h

Sjedište Svjetske rukometne federacije (IHF) u Bazelu bilo je u srijedu predmet pretresa policije na zahtev javnog tužioca iz Hamburga, koji istražuje slučaj korupcije, rekao je jedan od zvaničnika kantonalne policije Bazela.

U čitavu stvar uključen je predsjednik EHF Hasan Mustafa čija je kuća bila predmet pretresa.

"Izvršili smo pretragu u sjedištu federacije u Bazelu kao i u rezidenciji predsjednika federacije, Egipćanina Hasana Mustafe koja se nalazi u Rajnfeldenu", rekao je neimenovani zvaničnik za “Frans pres”.

U akciji policije konfiskovana su dokumenta federacije i ona su poslata u tužilaštvo u Hamburgu, Mustafa nije bio prisutan tokom pretresa, kazao je portparol policije.

Portal “Hendnjuz”, koja se bavi vijestima iz rukometa objavio je da je Mustafa pod istragom zbog primanja mita prilikom odlučivanja o prodaji TV prava za Svjetsko prvenstvo u rukometu koje je dobila agencija UFA Sport.

Sajt navodi i da je Mustafa poznat predmet mnogih kritika u okviru saveza, a da je tužbu zbog korupcije pokrenula agencija “Sportfajv” iz Hamburga, koja je izgubila trku u dobijanju TV prava.

Bonus video: